Karhubasketilla kolme ottelupalloa kolmansiin peräkkäisiin finaaleihinsa

0
Bojan Sarcevic ja Okko Järvi ovat keskittyneet protestoinnin sijaan pelaamiseen ja tehneet kolmessa edellisottelussa mainiota jälkeä. (kuva: SSS-arkisto)

Kauhajoen Karhubasketilla on nyt kolme ”ottelupalloa” selviytymiseen kolmatta kertaa peräkkäin miesten Korisliigan finaaleihin. Neljäs välierä, Kauhajoella pelattu ja lukemiin 94–83 päättynyt kohtaaminen Tampereen Pyrintöä vastaan ratkesi käytännössä jo hyvissä ajoin.

– Edelleen meillä on parannettavaa etenkin levypallopelaamisessa, löysi Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kehityskohteen.

Pyrintö ansaitsee sinänsä tunnustuksen siitä, että se on pystynyt kauden aikana mitä hienompiin nousuihin epätoivoisilta näyttävistä tilanteista. Keskiviikkonakin joukkue kipusi alle kuusi minuuttia ennen loppua voimassa olleesta 83–63-tilanteesta numeroihin 86–78. Ainakin teoriassa voitosta pelattiin siis vielä tuolloin, kun kellossa oli jäljellä minuutti ja 12 sekuntia.

– Ei ollut yrityksen puutteesta kysymys. Emme olleet tarpeeksi fiksuja tänään emmekä toteuttaneet puolustuksessa yksinkertaisiakaan juttuja kunnolla oikein missään vaiheessa. Vielä hölmömpiä olimme hyökkäyspäässä, totesi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Karhubasketin aloitusviisikko oli kuitenkin liian kova Pyrinnön avainpelaajiin verrattuna. Anthony Hilliard, TJ Holyfield, Okko Järvi, Collin Malcolm ja Bojan Sarcevic jäivät kaikki vähintään saldoon +10, ja pitkään plusluku alkoi kaikilla numerolla kaksi.

Pyrinnöstä pahiten pakkasella pysyi Korisliigan korikuningas Marcus Lewis (–20). Kahdeksastatoista pisteestä huolimatta kyseinen miinuslukema, kahden pisteen heittojen onnistumiset (3/10) ja kuusi pallonmenetykset eivät saa illasta erityisen positiivista. Koko ottelusarjassakin pelitilanneheittojen onnistumisprosentti on vain 37.

Karhubasket loi jälleen järkevästi heittopaikkojaan ja onnistui yli puolessa kolmosistaan. Okko Järvi teki kaaren takaa lukemat 5/9, Bojan Sarcevic 4/6. Anthony Hilliardin peliälystä kielivät kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

– Voiton avain löytyy kolmen pisteen heitoista. Pystyimme liikuttamaan palloa ja saamaan hyviä heittopaikkoja, ynnäsi Koskimies.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments