Karhulla on pula pallonkäsittelijöistä – huolta aiheuttaa myös Okko Järven tilanne

1
Anthony Hilliard (vas.) antoi hyvää painetta Teemu Rannikolle ennen toista virhettään.

Karhubasket teki toiseen finaaliotteluun isoja muutoksia. Antti Niskanen nousi Bojan Sarcevicin tilalle avaukseen ja Osasumwen Osaghae loukkaantuneen TJ Holyfieldin tilalle ykkössentteriksi.

Karhun lähtö otteluun olikin nyt finaalien edellyttämällä tasolla, ja joukkue sai horjutettua Vilppaan pois mukavuusalueeltaan samalla keinolla kuin Seagulls välieräsarjassa: antamalla pallolliselle pelaajalle kunnon paineen. Alkurynnistys kuitenkin lopahti Teemu Rannikolle painetta antaneen Anthony Hilliardin nopeisiin virheisiin.

Silmiinpistävää on se, että siinä missä Vilppaalla on koko ajan kentällä 2–3 hyvää pallonkäsittelijää (Rannikko, Aatu Kivimäki, Jeremiah Wood), Karhulla ei löydy penkiltä Bojan Sarcevicille kunnon tuuraajaa.

Esimerkiksi Thomas Vehmanen pelasi sunnuntaina kolme minuuttia, jotka Karhu hävisi 12 pistellä. Eero Innamaakaan ei ole ollut sillä tasolla, että hän pystyisi johtamaan joukkueensa hyökkäystä.

206-senttinen Osaghae toi kirjaimellisesti uuden ulottuvuuden Karhun pelaamiseen, mutta vaikka hän viimeisteli tehokkaasti, puolustuspäässä suoritus jäi vajaaksi. Jeremiah Wood teki Osaghaeta vastaan ratkaisevat korit, eikä Osaghaen näppeihin jäänyt koko ottelun aikana kuin yksi puolustuslevypallo.

Karhulle lisäharmia tuo myös Okko Järven tilanne. Järvellä on jalkavamma, johon hän sai ilmeisesti puudutushoitoa ennen ottelun alkua. Karhun päävalmentaja Janne Koskimies myönsi vamman, mutta ei kommentoinut sitä luonnollisesti sen enempää.

Teknisen virheen purnannut Järvi pelasi kuitenkin 29 minuuttia ja heitti 17 pistettä. Järvi ei päässyt ottelun jälkeen suoraan pukukoppiin, sillä hän oli yksi neljästä pelaajasta, joka arvottiin dopingtestiin.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jarkko Gustafsson
23 päivää sitten

Hyvältä näyttää Salon kannalta tulevaisuus!