Kauhajokelaiset koripallofanit toivat Saloon screenirekan

3
Viitisentoista Karhu Basketin fania tuli tiistai-iltana Saloon ja pisti oman kisakatsomon pystyyn Urheilupuiston parkkipaikan kupeeseen. Rekan korkuiselta screeniltä kelpasi seurata ottelua.

Rekan korkuinen screeni, muhkea sohva, höyryävä grilli täynnä makkaraa ja riittävästi olutta. Tällaisin varustein olivat tiistai-iltana Salossa liikkeellä kauhajokelaiset koripallofanit.

– Kuohuvaa ei otettu vielä mukaan. Meillehän tämä on vasta tasoittava peli. Vasta torstaina sitten korkataan, Karhu Basket Fun Clubin porukka uhosi, kun ottelu oli vielä edessä.

Puoli seitsemältä tiistai-iltana alkoi Salohallissa jännitysnäytelmä, kun Salon Vilpas ja Karhu Basket kohtasivat kuudennessa finaalipelissä. Vilpas vei kisassa voiton ja nappasi mestaruuden. Karhu Basketin voitto olisi tarkoittanut vielä seitsemättä finaalipeliä torstaina Kauhajoella.

Koska Salohalliin ei koronarajoitusten vuoksi voitu ottaa yleisöä, innokkaimmat kannattajat kokoontuivat seuraamaan peliä parkkipaikalle. Kauhajokelaiset olivat startanneet matkaan jo yhdeltä iltapäivällä. Kuudelta illalla heillä oli kisakatsomo pystyssä Salon Urheilupuiston parkkipaikan kupeessa.

– Olemme olleet screenirekan kanssa Salossa nyt jo kaksi kertaa. Ja bussin kanssa olemme kiertäneet talven aikana playoff-otteluissa. Marraskuun lopun jälkeen ei ole päässyt katsomoon, mutta bussissa on neljä tv:tä, kuvaili faniklubin puuhamies Pertti Holma.

Ottelua voisi tietysti katsoa telkkarista kotonakin. Mutta paikan päälle meneminen tuntuu aivan erilaiselta, vaikka menisi vain parkkipaikalle, Holma vakuuttaa.

– On se ihan eri asia, kun porukalla katsotaan. Ja voi siinä sivussa ottaa muutaman vaalean oluenkin.

Tiistaina sää oli melko kolea, mutta sekään ei fanien tahtia hidastanut.

– Grilli lämmittää. Ja viime perjantaina, kun kävimme viimeksi Salossa, oli vielä paljon kylmempi, enkä minä huomannut, oliko se nyt niin kylmä, Holma toteaa.

Vilppaan kannattajat Antti Leino (vas.), Anni Kahila, Menni Ihalainen ja Tuukka Kahila tekivät oman kisastudion parkkipaikalle auton taakse.

Myös Salon Vilppaan kannattajia oli tullut seuraamaan ottelua parkkipaikalle. Antti Leino, Tuukka Kahila, Anni Kahila ja Menni Ihalainen olivat laittaneet kisakatsomon pystyyn auton taakse ja seurasivat peliä läppäriltä.

– Pakko oli tulla. Kuohuviinit on mukana, Tuukka Kahila summasi.

– Ja kertakäyttögrilli, Anni Kahila mainitsi.

– Ärsyttävintä tässä on, että ei pääse voiton jälkeen minnekään baariin juhlimaan, Leino harmitteli.

Kisakokemus parkkipaikalla ei ehkä ollut kaikkein miellyttävin, mutta varmasti mieleenpainuva.

– Flunssanhan tästä saa, se on ihan selvä. Mutta Vilppaalla on ollut Suomen mestaruus katkolla tasan kerran, Leino kiteytti ja kääri vain viltin paremmin ympärilleen.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
jussi
1 vuosi sitten

Kauhajoki!! Mutta Hei, ne pojat ja tytöt jotka kävelivät katsojat torilta Salohallille on suurin syy mestaruuteen – ylpee teistä!

Miten tämä nyt menikään
1 vuosi sitten

Kokoontumisrajoitukset näköjään unohtuvat, kun on kyse urheilusta. Hautajaisiin eivät saa edes kaikki sukulaiset kokoontua.

Lasse Reunanen / Salo
1 vuosi sitten

Olin eilen uimassa (saunat pois käytöstä) ja edellä mainittu peli oli käynnissä. Poistuessani pysähdyin katsomaan pelin loppua – noin parinkymmenen ryhmittymään etäältä. Lopputulos oli jo selvillä. Vilpas sai loppuun kaksi vapaaheittovuoroa, joista ensimmäiset meni ohi – lopuksi Rannikko heitti molemmat vapaaheittonsa koriin, ja peli päättyi pian sen jälkeen.