Kimmo Tiilikainen Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtajaksi – liikenne- ja viestintäministeriön virkamiesjohtoon nousee Minna Kivimäki

0

Kimmo Tiilikainen (kesk.) on nimitetty Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) pääjohtajaksi. Tiilikaisen viisivuotiskausi alkaa kesäkuun alussa.
Tiilikainen toimi keskustan kansanedustajana vuosina 2003-2019. Viime vaalikaudella Tiilikainen toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa ensin maa- ja metsätalousministerinä ja sitten asunto-, energia- ja ympäristöministerinä.
Viime vaaleissa Tiilikainen ei onnistunut uusimaan kansanedustajan paikkaansa. Hän on toiminut elinkeinoministerin ja maa- ja metsätalousministerin valtiosihteerinä vuodesta 2019 alkaen sekä keskustan ministeriryhmän valtiosihteerinä vuonna 2019.
GTK toimii työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa, ja siten virkanimityksen esittelijänä oli elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Kivimäki LVM:n ykkösvirkamieheksi

Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) kansliapäälliköksi on nimitetty Minna Kivimäki. Kivimäen viisivuotiskausi alkaa kesäkuun alussa.
Kansliapäällikkö on ministeriön korkein virkamiestehtävä. Nykyinen kansliapäällikkö Harri Pursiainen haki alun perin uudelle kaudelle, mutta vetäytyi kesken hakuprosessin. Pursiaisen poistuttua hakijoiden joukosta tehtävään pyrki yhteensä kuusi hakijaa.
Kivimäki on työskennellyt Suomen pysyvässä EU-edustustossa vuodesta 2016 lähtien. Aiempaa taustaa hänellä on myös LVM:n osasto- ja yksikönpäällikkötehtävistä.
Kivimäen nimityspäätös tehtiin valtioneuvoston yleisistunnossa.

STT

Kuvat:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments