Kirkonkellot soivat Vilppaan mestaruuden kunniaksi – katso video!

10
Perttelin papit Suvi Laaksonen (vas.) ja Aki Toivoniemi kunnioittivat Vilppaan saavutusta myös pukeutumisellaan. Kuva: Niina Parviainen.

Salon Vilppaan ensimmäisen Suomen mestaruus miesten koripallossa herättää ilmiselvästi paljon tunteita. Historiallisen saavutuksen huomioi myös Salon seurakunta.

Kirkonkellot soivat monin paikoin Salon kirkoissa keskiviikkona kello 14. Kelloja soitettiin esimerkiksi Uskelan kirkossa hieman yli minuutin ajan.

 

Asian ideoijana oli Perttelin pappi Suvi Laaksonen, jolle heräsi keskiviikkoaamuna ajatus kellojensoitosta. Itse aktiivisesti esimerkiksi triathlonin muodossa harrastava Laaksonen on käynyt Vilppaan otteluissa usein paikan päällä.

– Olen Vilppaan kannattaja, ja tätä päättynyttä poikkeuskautta lukuun ottamatta tykkään seurata pelejä Salohallissa, hän kertoo.

Laaksonen tiedusteli kellojensoiton sopivuutta Salon kirkkoherralta Timo Hukalta.

– Sieltä tuli vihreää valoa saman tien. Kelloja soitetaan paljon surun kunniaksi, ja viime aikoina on ollut paljon murheellisia aiheita. Nyt kun tapa

Uskelan kirkon kellot soivat keskiviikkona iltapäiväkahdelta. (kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

htuu näin iloinen asia kuin salolainen Suomen mestaruus, niin on erittäin mieluisaa huomioida se myös tällä tavoin, Laaksonen kertoo.

Hän huomauttaa, että samalla kunnioitetaan myös LP Viestin Suomen mestaruutta naisten lentopallossa. Näiden lajien SM-kullat ovat viimeksi menneet samaan kaupunkiin vuonna 1985, jolloin voittajina olivat helsinkiläiset joukkueet. Moinen menestys on siis erittäin harvinaista.

Sana lähti kiirimään Perttelistä nopeasti, ja monet täkäläiset kirkot olivat mukana tässä ilosoitossa.

– Urheilu on yhteisöllistä, kuten on seurakuntatyökin. Urheilu yhdistää ja tuottaa parhaimmillaan laajalle joukolle juuri tällaista iloa, Laaksonen huomauttaa.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tammisiltalainen
1 vuosi sitten

Todella häpeällistä. Vaikka en kirkkoon kuulukaan, niin tuo keitti yli. Kas kun eivät papit kaavuissaan kierrä ovelta ovella laulamassa ”Riemuitkaa…”. Onko kirkon jäsenmäärä vajonnut niin alas, että kirkko vajoaa tuollaiseen halpistemppuiluun?

Aikanaan Halikon torin reunalla asuessa kirosin kirkonkelloja, jotka herättivät pitkän lauantai-illan jälkeiseen krapulaan.

Iloa koronan keskelle
1 vuosi sitten

Hienoa, että kirkkokin osallistuu Vilppaan ja Viestin mestaruusjuhliin. Onhan saavutus todella ainutlaatuista tämän kokoisessa kaupungissa.
Miksi kirkonkelloilla ei saisi myös iloita?

Helipee
1 vuosi sitten

Minusta tuo oli tosi kiva idea!

Salolainen
1 vuosi sitten

Hienoa, näin kirkon kuulukin olla mukana yhteisössä. Meidän kaikkien arjessa, iloissa ja suruissa.

Tuleva ex-salolainen
1 vuosi sitten

O tempora, o mores! Ei voi muuta sanoa. Toivottavasti kellojen soitto ei ole enne. Nämä riehakkaat urheilukarkelot ovat otollisia paikkoja tartuntojen leviämiselle.

Kirkko on tietenkin myös ilon paikka. Ja kellojen soitto juhlistaa monia kauniita tapahtumia. Itseäni ei Vilppaan mestaruus kuitenkaan mitenkään hetkauta. Eikä anna aihetta näin erityiseen iloon oikein kirkonkelloineen, sorry.

Pettynyt
1 vuosi sitten

On aivan eri asia iloita ihmisten kanssa kuin käyttää kirkkotilaa, liturgisia vaatteita ja kirkonkelloja mielivaltaisesti.

Sarkasmi
1 vuosi sitten

Viihdettä ja sirkushuveja. Kirkko erilliseksi valtiosta. Tällaista kansannuoleskelua (ns. kalastelua) kirkon riveihin ei saa tapahtua.

Kuntoileva antiurheilija
1 vuosi sitten

Tapanani on ollut sanoa, että urheilu on suomalaisten pyhä lehmä. Ja nyt soivat jo kirkonkellotkin.

Veka
1 vuosi sitten

Niinhän ne kellot soivat muissakin maissa. Ainakin Maranellossa, jos Ferrari voittaa.

Urpo
1 vuosi sitten

En osaa olla pahoillani, että joku tässä yhteiskunnassa edes yrittää nostaa ihmisten mielialaa. Usein tuntuu siltä, että monille tärkeintä on löytää syy, miksi jotain ei voi tehdä. Pitää ymmärtää, miten vahingollista tällainen halvaannuttaminen on.

Johtuukohan Suomen heikko talouskehityskin samasta asiasta? Pitäisi tehdä, mutta keskitytään siihen, miksi ei voi tehdä.