Kommentti: Mikael Jantusesta tuli osa HBA-Märskyn jatkumoa

0
Suomikoriksen suurimpiin lupauksiin kuuluva 20-vuotias Mikael Jantunen pelasi kaksi kautta Utahin yliopistossa.

Kolme vuotta Susijengin ydinryhmään kuulunut Mikael Jantunen ilmoitti keskiviikkona, että hän jättää Utahin yliopiston ja siirtyy ammattilaiseksi Eurooppaan.

Jantusen päätös on jatkumoa HBA-Märskystä Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:han siirtyneiden suomalaisnuorukaisten urapolulla.

Muun muassa Fiifi Aidoo (synt. 1996), Lassi Nikkarinen (1997) sekä ikäluokkansa parhaat suomalaispelaajat Edon Maxhuni (1998) ja Elias Valtonen (1999) jättivät NCAA:n niin ikään kahden vuoden jälkeen. Aidoo pelasi kuluvalla kaudella Espanjan kolmostasolla, Nikkarinen Korisliigassa, Maxhuni Viro-Latvia-liigassa ja Valtonen Saksan kakkosliigassa.

Nyt oman ikäluokkansa (2000) ykköstähti Jantunen teki saman valinnan.

Jantusen lähtökohdat ammattilaisuralle ovat edeltäjiään siinä mielessä paremmat, että hän oli päättyneellä kaudella aloitusviisikon mies kovatasoisessa yliopistossa. Keskiarvot 7,4 pistettä ja 4,8 levypalloa eivät kuitenkaan aiheuta kylmiä väreitä eurooppalaisseurojen pelaajahankinnoista vastaavien niskavilloissa.

Jantusen vahvuudet ovatkin aivan muualla kuin korinteossa tai heittämisessä, mikä sekään ei ole minkään sortin myyntivaltti. Huippusopimusta eliittiseuraan on siis vielä tänä kesänä turha odottaa.

Vuonna 2012 aloitetun HBA-ohjelman tavoite on ”kansainvälinen koripalloura”. Miesten puolella tavoitteessa ei ole täysin onnistuttu, sillä yksikään HBA:n läpikäynneistä pelaajista ei ole vielä pelannut Suomen ja Viron ulkopuolella eurooppalaisen maan pääsarjassa.

Tilanne saattaisi olla toinen, jos Maxhuni, Valtonen tai Jantunen olisi valinnut NCAA:n sijasta Korisliigan.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments