Koronarokotukset laajenevat Salossa 45–64-vuotiaisiin kakkosriskiryhmäläisiin

8
Salossa koronarokotuksia annetaan entisen Saktan eli Salon kaupan ja terveyden ammattiopiston kiinteistössä Karjalankadulla. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Koronarokotukset laajenevat Salossa lääketieteelliseen riskiryhmään 2 kuuluviin 45–64-vuotiaisiin. Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 16–64-vuotiaiden rokotusaikoja voi edelleen varata.

Myös kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat perusterveet sekä riskiryhmiin kuuluvat voivat edelleen varata rokotusaikoja. Oikeus riskiryhmärokotteeseen tarkastetaan ennen rokotusaikaa.

Salon rokotuskattavuus on tällä hetkellä 24,4 prosenttia, kun se Varsinais-Suomessa on 22,8 ja koko maassa 21,4.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaan (THL) Astra Zenecan koronarokotetta ei toistaiseksi anneta alle 65-vuotiaille. Ensimmäisen rokoteannoksen Astra Zenecan rokotetta saaneilla 65 vuotta täyttäneillä rokotussarjaa voidaan jatkaa saman valmistajan rokotteella.

THL odottaa saavansa tutkimustietoa eri rokotteiden käytöstä ensimmäisellä ja toisella rokotuskerralla. Muita koronarokotteita voidaan käyttää toisen rokoteannoksen antamiseen niille alle 65-vuotiaille, jotka saavat tehosterokotuksen lähiviikkojen aikana.
THL arvioi rokotussarjojen jatkamista parhaillaan.

Salolaiset voivat varata rokotusaikoja sekä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi että puhelimitse arkisin kello 8–14 numerosta 02-7723 605.

Ajanvarausnumero toimii takaisinsoittoperiaatteella eli yksi soitto ajanvarausnumeroon riittää. Rokotusaikoja ei myöskään voi varata terveyspalvelujen muista puhelinnumeroista tai toimipisteistä.

Ajanvarauksessa annettu rokotusaika ei aina välttämättä toteudu minuutilleen, sillä rokottaminen ja siihen liittyvät valmistelut tehdään monen toimijan yhteistyönä.

Rokotuspaikkana toimivan Saktan kiinteistön sisäpihalla on runsaasti paikoitustilaa sisäänkäynnin lähellä, joten autoja ei tarvitse jättää Karjalankadun varteen.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Olli P
1 kuukausi sitten

Kylmän viileesti meinaavat tehdä rokotecoktailin adenoviruspohjaisen ja RNA rokoteen kanssa vaikka siitä ei ole vielä edes tutkimustietoa käytettävissä.

HaRa
1 kuukausi sitten

Tanska lopetti AstraZenecan. Meillä sitä pakotetaan ottamaan 65-69 vuotiaille. Ja nyt vielä sotketaan kahta erityyppistä rokotetta, joiden yhteisvaikutuksesta ei ole mitään tietoa. Thl suuressa viisaudessaan riskeeraa ihmisten henkiä. Mutta mehän olemme vain tilastotietoa. Kun vielä joku kertoisi minkä hintainen on henkeni, jos kuolen rokotteeseen. Ja odottelen 3 viikkoa, jos tulppa iskee.

Hyöty on haittaa suurempi
1 kuukausi sitten
Reply to  HaRa

Rokote on vapaaehtoinen, ja ole tyytyväinen, että saat edes jonkilaisen rokotteen. Työväestö on vielä melkein kokonaan rokottamatta.

Eläkeläisten ei ole pakko mennä töihin tai tavata ihmisiä. Turha valittaa. Kaiken lisäksi yli 65-vuotiailla ei ole tullut näitä tukoksia kuten nuoremmilla, joten luulen, että hyöty on suurempi kuin haitta tässä tapauksessa. Prosentuaalisesti kumminkin niin pieni määrä on saanut tukoksen.

Jerppu
1 kuukausi sitten

Hyöty on haittaa suurempi kaikissa ikäryhmissä, myös nuoremmilla. Arviolta noin 2000 kertaa suurempi tai enemmän. Jos minulle tarjottaisiin kahta pilleriä ja sanottaisiin, että jompi kumpi on pakko ottaa – toinen tappaa minut 2% todennäköisyydellä ja toinen aiheuttaa veritulpan 0,001% todennäköisyydellä, niin ei tarvitsisi kahta sekuntia miettiä, kumman valitsisin. Rokote on ehkä myötävaikuttanut muutaman kymmenen ihmisen veritulpan syntymiseen. Koronavirus taas on varmuudella aiheuttanut jo kolmen miljoonan ihmisen kuoleman, ja useita miljoonia ihmisiä on ollut sairaalahoidossa, ja moni kärsii oireista vielä pitkään. Rokotteet ovat ainoa mahdollinen pelastus. Mikään muu ihme ei avuksemme ole tulossa. Mitään normaalioloja ei ole tulossa, ennen kuin riittävän… Lue lisää »

Piikki
1 kuukausi sitten

Heti otan toisen piikin astraa, kun saan – en mitään cocktailia.

Ehkäisypillerien suurempi veritulppariski hyväksytään mukisematta, mutta onhan siinä toki kyse muusta kuin kuolemisesta koronaan.

Perusterve 35v
1 kuukausi sitten

Otan vaikka minkä rokotteen heti kun saisi.

Jerppu
1 kuukausi sitten
Reply to  Perusterve 35v

Sama täällä, mikä tahansa rokote kelpaisi.

Veritulppariski on olemattoman pieni, oaspuilleen 0,001% kun taas koronatartunnan saaneiden kuolleisuus varsinkin vanhemmissa ikäryhmissä lasketaan prosenteissa ja siihen päälle tehohoito ja pitkät covid-tapaukset. Kaikki hyväksytyt rokotteet ehkäisevät vakavaa tautimuotoa erinomaisesti, jopa sataprosenttisesti.

Itsensä rokotetun lisäksi rokotus suojaa muitakin ihmisiä, koska rokotus toddnnäköisesti estää myös edelleen tartuttamista.

Otan vaikka sputnikin, jos muuta en saa.

Deserto
1 kuukausi sitten
Reply to  Jerppu

Viisaasti valveutunut. Otan mielelläni myös toisen Astra Zenecan rokotteen, koska luultavasti koronavirus veisi minut tuonen tuville.