Koronarokotukset laajenevat Salossa – vuoroon lääketieteelliseen riskiryhmään kaksi kuuluvat

2
Salossa koronarokotuksia annetaan entisen Saktan kiinteistössä Karjalankadulla.

Koronarokotukset laajenevat Salossa lääketieteelliseen riskiryhmään kaksi, tiedottaa Salon kaupunki. Jotta ajanvaraus ei ruuhkautuisi, aikoja annetaan portaittain ja ensimmäisenä ovat vuorossa 65–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tila tai sairaus.

Lisätietoa riskiryhmistä löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta (www.thl.fi).

Riskiryhmään 2 kuuluville 65-69-vuotiaille annetaan AstraZenecan rokote.

Rokotusaikoja voi varata sekä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi että puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02 7723 605. Sähköisessä ajanvarauksessa aika varataan valikosta Riskiryhmä2 65+ ja lisätietoihin merkitään mihin lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluu. Oikeus riskiryhmärokotteeseen tarkastetaan ennen rokotusaikaa.

Aivolaskimotukoksen (sinustromboosi) tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT) sairastaneille ajanvaraus vain puhelimitse.

Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat 16–69-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusaikoja. Samoin kaikkien 70 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ajanvaraus on edelleen käynnissä.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salo syrjii
7 päivää sitten

Ja taas muita ikäluokkia syrjitään. Toisilla paikkakunnilla rokotetaan koko ikäryhmää 18-69. Mutta Salossa vaan taas lokeroidaan ihmiset iän mukaan. Työssäkäyvä riskiryhmäläinen saa taas odottaa vuoroaan ja pakko käydä töissä. 65-69-vuotiaiden ei ole pakko tavata muita ihmisiä.

Pertti
7 päivää sitten

Täytän 75 vuotta noin kuukauden päästä. Minulla on sydäntahdistin, verenpainetta ym. En ole vielä saanut rokotusta.