Kuntoutuminen kreivin aikaan – Alex Naumi hakee menestystä Ruotsin liigassa ja karsii olympiapaikasta

0
Alex Naumi alkaa olla pelivalmiudessa, vaikka harjoittelu ei vielä täydellä teholla etenekään. (kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen)

Alex Naumi on toipumassa parahiksi kevään merkittäviin otteluihin. Kosken Kaiun kasvatti ja kotimaan pelien joskus jatkuessa seuraa edelleen edustava Naumi palasi selän kuntouttamisjakson jälkeen peleihin viime viikolla Ruotsin miesten pääsarjassa.

– Oli kiva päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa. Selkä alkaa pikkuhiljaa tuntua paremmalta, vaikka ei ihan vielä sataprosenttisessa kunnossa olekaan. Takana on pitkä tauko ja pystyn treenaamaan tällä hetkellä vain noin 30 prosenttia normaalista määrästä, Naumi kertoo Pöytätennisliiton tiedotteessa.

Huhtikuun lopulla 20 vuotta täyttävä pelaaja oli mukana Eslövin joukkueessa. Hän voitti kaksi ja hävisi kolme ottelua. Lukio-opinnot ovat loppusuoralla.

– Olen tosi tyytyväinen omaan peliin, Naumi kertoi.

Eslöv on Pingisliganissa toisena ja sitä kautta kiinni semifinaalien kotiedussa.

Kotimaan mestaruussarjassa Kosken Kaiku kipusi syyskauden aikana kolmannelle sijalle. Sarja pistettiin kuitenkin vähintään tilapäiseen säppiin 21. marraskuuta pelatun kierroksen jälkeen, eikä otteluita ole sen jälkeen saatu läpiviedyksi.

Myös huhtikuun osalta on päätetty, ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä. Seuraavia päätöksiä siirretyistä kisoista ja otteluista tehdään 28. huhtikuuta.

Yksi Naumin, samoin kuin suomalaispelaajista myös Benedek Oláhin ja Anna Kirichenkon, haasteista odottaa kahden viikon päässä Portugalissa. Euroopan olympiakarsintaturnaus järjestetään Guimarãesissa.

Jaossa on miehille viisi ja naisille neljä olympiapaikkaa. Tehtävä ei ole helppo, sillä pelaajia osallistuu useita kymmeniä. Miehet jaetaan kymmeneen alkulohkoon, joihin eivät osallistu turnauksessa neljä korkeimmalle sijoitettua pelaajaa.

Lohkoykköset ja -kakkoset etenevät 24 pelaajan toiseen vaiheeseen, jonka finalistit yltävät Tokioon. Jäljelle jäävistä 22 pelaajasta olympiapaikka heltiää vielä kahdelle parhaalle.

Naumin sijoitus maailmanrankingissa on 265:s, Oláhin 85:s.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments