Kuuden henkilön kokoontumisrajoitus jatkuu Varsinais-Suomessa

4
Kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan toukokuun puoliväliin saakka.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 14. toukokuuta saakka. Korkeintaan kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan päätös pohjautuu alueellisiin tilannekuviin, joiden mukaan Varsinais-Suomi on edelleen epidemian leviämisvaiheessa ja Satakunta kiihtymisvaiheessa. Molempien maakuntien alueella tartuntamäärät ovat vähentyneet, mutta virusmuunnoksia todetaan jo valtaosassa tartuntatapauksia. Riski koronaepidemian nopealle laajenemiselle on edelleen olemassa molemmissa maakunnissa, vaikka rokotukset ovatkin käynnistyneet hyvin.

Avin mukaan sallituissakin kokoontumisissa on pyrittävä ehkäisemään tartuntataudin leviäminen tarjoamalla osallistujille mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja riittävän etäisyyden pitämiseen muihin ihmisiin sekä huolehtimalla tilojen ja pintojen tehokkaasta puhdistamisesta.

Kokoontumisrajoitus koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia. Yleinen kokous tarkoittaa kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta, johon voivat osallistua tai jota voivat seurata myös muut kuin kutsutut henkilöt.

Yleisötilaisuuksia ovat yleisölle avoimet huvitilaisuudet, kilpailut, näytökset ja muut niihin rinnastettavat tilaisuudet, joihin osallistuja osallistuu omasta aloitteestaan. Jatkuvaluonteinen normaalitoiminta ei ole yleisötapahtuma. Myöskään yksityistilaisuudet tai viranomaisten kokoukset eivät kuulu rajoitusten piiriin.

Viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin. Myöskään muihin kokouksiin, joihin osallistuminen on rajattu vain yhteisön jäsenille, ei pääsääntöisesti enää sovelleta yleisötilaisuuksia koskevia kokoontumisrajoituksia. Tämä koskee asunto-osakeyhtiöiden ja osakeyhtiöiden yhtiökokouksia, osuuskuntien kokouksia sekä rekisteröityjen yhdistyksien sääntömääräisiä tai lakimääräisiä kokouksia. Nämäkin tulisi mahdollisimman laajasti järjestää etäkokouksina.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sami Suonpää
25 päivää sitten

Salossa ei osata mitään. Ravintolat auki ja ihmiset voivat terasilla kännissä heilua, ja silti punttisalit kiinni. Käsittämätöntä. Salolaiset tykkäävät viinasta.

Kaimaani
24 päivää sitten
Reply to  Sami Suonpää

Yksityiset kuntosalit ovat olleet auki tämän viikon alusta asti. Varsinais-Suomi purkaa rajoitteita ensimmäisenä. Päijät-Häme avaa kuntosalit vasta tänään ja Uusimaa käsittääkseni kuun lopulla. Haen useampana päivänä viikossa lounasta keskustassa enkä itse ole havainnut ketään kännissä. Lisäksi ravintoloissa taitaa anniskelu päättyä klo 17.

Mikä tässä asiassa on sinun mielestä käsittämätöntä?

Paniikki pois, kiitos
24 päivää sitten
Reply to  Kaimaani

Samaa mieltä tuosta, etten itsekään ole nähnyt keskustassa käydessä yhtään känniläistä tämän ravintoloiden aukaisun jälkeen.

Ihmettelen itse tätä panikointia ja hysteriaa, mikä näistä koronarajoitusten purkamisessa tuntuu tulevan. Hyvä vain, että näitä rajoituksia puretaan jo pikkuhiljaa, että saadaan yhteiskunta taas kohta normalisoitua.

Pitäisikö oikeasti odottaa siihen asti, että korona on nollassa tai kaikki, joka ikinen kansalainen on rokotettu ennen kuin aletaan puhua normaalista ajasta jälleen tai avaamaan yhteiskuntaa, että nämä panikoijat ja hysteerikot olisivat tyytyväisiä?

Järki hoi
23 päivää sitten

Etkö tajua, että korona leviää ja lisääntyy Salossa koko ajan. Rajoitusten purkaminen pahentaa tilannetta entisestään. Salolaiset eivät nytkään noudata rajoituksia ja ohjeistuksia. Eihän tilanne muuten olisi näin paha.

Rajoituksia ei saa purkaa ennen kuin ilmaantuvuus on selkeästi laskusuunnassa. Salossa rajoituksia pitäisi lisätä eikä purkaa.