Liikuntatilojen avaaminen siirtyy muutamalla päivällä – Avin johtajan mielestä rajoituksia ei voi jatkaa ravintoloiden avautuessa

0
Muun muassa kuntosalien rajoituksia jatketaan Varsinais-Suomen alueella viikon loppuun asti. Kuva: TS-arkisto/Jane Iltanen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona jatkaa urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevien tilojen sulkua.

Päätös koskee ajanjaksoa 15.–18. huhtikuuta eli tilat voidaan avata torstain sijaan maanantaina. Myös ravintolasulun on määrä loppua silloin.

Voiko päätöksen lukea niin, että liikuntatilat avautuvat varmuudella maanantaina, Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtaja Heikki Mäki?

– Kyllä, elleivät olosuhteet merkittävästi muutu. Täytyy myös huomioida, että kunta voi tehdä omalla alueellaan päätöksiä. Salossa ilmaantuvuusluku on pitkälti yli 200. Tämä on jossittelua, mutta jos Salossa voi tulla tällainen piikki, se voi tapahtua myös muissa kunnissa.

Ravintolasulku on päättymässä. Moni pitäisi erikoisena tilannetta, jossa ravintolaan saisi mennä mutta urheilemaan ei. Pitääkö ravintolasulun ja liikuntapaikkojen sulun purkamisessa olla symmetria?

– Koen, että niissä täytyy olla. Olen henkisesti valmistautunut ottamaan ministerin kovat haukut vastaan, kun tieto hänet saavuttaa. Joudumme tarkasti tutkimaan, täyttyvätkö rajoitusten edellytykset. Tämä on kokonaisharkintaa, ja sitä on myöskin tehty.