Lossiranta laajensi rutkasti terassiaan – yrittäjä toivoo aurinkoa ja koronan talttumista

0
Lossirannan Antti Hallamaa toivoo, että korona taittuu mahdollisimman pian ja että ravintola voi alkaa järjestää normaalisti keikkoja. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kokkilan Lossirannan terassilla riittää alkavana kesänä väljyyttä turvavälien pitämiseen.

Ravintola on uusinut terassinsa perustuksia myöten. Asiakaspaikkoja on aiemman neljänkymmenen sijasta sata.

Ravintola saa laajennuksen myötä myös kaksi uutta vessaa ulos. Bändeille rakennetaan esiintymislava terassin jatkeeksi.

– Meillä oli viime kesänä tilapäinen lava ulkona. Siitä tuli niin hyvää palautetta, että päätin tehdä uuden kiinteän lavan, yrittäjä Antti Hallamaa kertoo.

Terassi näytti tiistaina jo lähes valmiilta, ja järeät kaiteetkin olivat paikallaan. Hallamaan mukaan rakennettavaa riittää kuitenkin vielä ennen avajaisia. Uusia kalusteitakin on hankittava.

– Terassin käyttöönottotarkastus on torstaina, ja jos yllätyksiä ei tule, viikonloppuna avataan. Vessat valmistuvat noin viikon sisällä, ja siihen asti pitää käyttää sisävessoja.

– Aika tohina on ollut viime viikkoina. Nyt saa aika väljästi porukkaa, Hallamaa suunnittelee.

Lossirannan sisätilat pysyvät toistaiseksi ennallaan. Naapurissa sijaitseva Ankkurikellari on myös Hallamaan käytössä ja tarjoaa muun muassa majoitusta.

Lossirannassa on ollut aiempina vuosina säännöllisesti bändejä ja esiintyjiä. Alkavalle kesälle kalenteri on vielä tyhjä, koska koronan takia mistään ei voi olla varma.

– Ikinä ei ole ollut keikkalista niin avoin kuin tänä vuonna. Muutaman esiintyjän kanssa on ollut puhetta keikoista, mutta mitään ei ole voitu lyödä lukkoon.

Antti Hallamaa vannoo saavansa bändin esiintymään tarvittaessa vaikka päivän varoitusajalla, mutta helpompaa olisi, jos suunnitelmia voisi tehdä pidemmälle.

– Toivotaan, että saadaan tauti tapettua ja aurinkoinen kesä, että päästäisiin pikku hiljaa normaaliin elämään, mies toivoo.