McDonald’s palaa Saloon! Tai sitten ei – McDonald’sin viestintäjohtaja: Täyttä hömpänpömppää!

18
Ruutukaappaus huijaussivusta, jossa kerrotaan täyttä "hömpänpömppää".

Moni Mäkkärin ystävä innostui lukiessaan muun muassa Facebook.com/events -sivulle linkitetyn uutisen: McDonald’s Salo Avajaiset. Ilmainen. Mariankatu 41, FI-24240 Salo, Suomi. Sivulla mainittiin ainakin 74 ihmisen kiinnostuneen ja 12 osallistuvan iloiseen ja ilmaiseen pikaruokajättiläisen paluutapahtumaan Salossa.
Julkaisun tarkempi tutkiminen alkoi kuitenkin herättää epäilyksiä. Avajaisia tultaisiin viettämään 4. kesäkuuta, mutta vasta vuonna 2022?
Entä osoite, Mariankatu 41? Kuinka ollakaan, paikka on sama, Rzevin puiston vieressä, jossa Salon McDonald’s toimi vielä ennen vuotta 2016, jonka jälkeen koko rakennus purettiin.

Voi olla, ettei uutisessa ole kaikki aivan kohdallaan. Samaan paikkaan on ollut tarkoitus kaavoittaa lähinnä kerrostaloa. Mutta ehkä isolla ketjulla on riittävästi muskeleita muuttaa kaavapäätöstä nopeastikin?
– Täyttä hömpänpömppää koko juttu! McDonald’s ei ole avaamassa ravintolaa Salossa, totesi perjantaina McDonald’sin viestintäpäällikkö Heli Ryhänen.
– Yritämme saada valeuutista pois Facebookista, Ryhänen lisää.
Valeuutinen maailman suurimman pikaruokaketjun paluusta Saloon on päivätty julkaistuksi huhtikuun neljäs päivä. Julkaisusivuna oli vielä perjantaina Facebookissa McDonald’s Salo osoitteessa Facebook.com/McDonaldsSalo, ja se näyttää hyvin aidolta. McDonald’sin oikean Facebook-sivun nimi on McDonald’s ja osoite Facebook.com/McDonalds.Suomi.

Tarinan opetus on se, ettei kannata uskoa kaikkeen mitä someissa ja ylipäätään Internetissä kirjoitetaan.

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
M H
1 kuukausi sitten

Olis kyllä saanut olla tottakin. Hesen ylivaltaa vois vähän vastustaa. Joko mäkkäri tai burger king vois tulla johonkin Saloon.

Sami Suonpää
1 kuukausi sitten
Reply to  M H

Todellakin heseä liia monta Salossa…. Muutenkin outoa, että Salon kokoisessa paikassa ei ole mäkkäriä enään?

O S
1 kuukausi sitten
Reply to  Sami Suonpää

Ei siinä ole mitään outoa, ei ole yksinkertaisesti tarpeeksi asiakkaita tällaisessa pikkukaupungissa kun enemmistö menee joko heseen tai kebabille ja loput sitten subiin, maran grillille tai JJ’S BBQ:n.

Kyllä sen vanhan mäkkärin toiminta olisi jatkunut edellisen yrittäjän jäätyä eläkkeelle, jos joku olisi nähnyt markkinapaikan Salossa. Tosin muistaakseni siihen rakennukseen olisi pitänyt tehdä myös perusteellinen korjaus.

Saa nähdä, kiinnostaako Resteliä (Suomen Burger Kingien omistaja) tulevaisuudessa Salo enemmän kuin McD:tä.

M H
1 kuukausi sitten
Reply to  O S

Salon ”vanha” mäkkäri oli huonossa paikassa, missä ei ollut mitään muuta. Jos paikkana olisi Plaza, Prisma tai Valuri saattaisi asiakasmääräkin olla parempi, riittäähän Hesellekin asiakkaita.

Hyvä sekä huono paikka
1 kuukausi sitten
Reply to  M H

Siinä mielessä ei ollut huonossa paikassa, kun siinä on amis ihan vieressä, josta olisi saanut asiakkaita ja varmasti koululaiset olisivat siinä pörränneet muutenkin vapaa-aikana eikä vain kouluaikana.

Mutta muuten olen samaa mieltä, että joku kauppa-, liikekeskus tai keskittymä olisi pikaruokaraflalle hyvä sijainti.

Itse taas kaipaisin Saloon sellaista kunnon vanhan ajan grilliä, vähän Repen nakin tyylistä.

pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  M H

Kyllä pitäisi olla ylpeä ja kannattaa Heseä, se on kotimainen muut ovat yhdysvaltalaisia tai muualta kuitenkin. Kuinka ihminen voi haluata amerikkalaisen kun kotimainen on olemassa?

juha
1 kuukausi sitten
Reply to  pertti

Paitsi että hesen perunat on tehty jauhoista, ja mäkkärissä ne on oikeita.

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  pertti

McD:kin on kotimainen osakeyhtiö kuten Hesekin ja maksaa verot tänne, osingot menevät omistajalle asuivat ne sitten missä vaan. Nokiakin oli kotimainen yhtiö mutta enimmäkseen ulkolaisessa omistuksessa, olisiko pitänyt boikotoida? McD ei rahtaa sämpylöitä USA:sta tai muutakaan syötävää vaan hankkii ne Euroopasta kuten muutkin toimijat. Kai tiedät, että laitoskeittiöiden kana on pääasiassa Thaimaasta, samoin useat kanaeinekset, joissa pakkaaminen ja markkinointi sekä katteet nostavat ne ”kotimaisiksi”. Kassilohta lennätetään Kauko-Itään fileoitavaksi ja paluulennolla takaisin peltomarketin tarjouksiin, ihanan kotimaista ja ympäristöystävällistä.

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  MDI

En viitsi kaikkiin vastata. Onko tosiaan McD suomalainen yritys? Olln monissa yhteyksissä nähnyt, että se kehitetty Yhdysvalloissa ja on täysin Yhdysvaltalainen yritys.jos väität ettei McD liikevoitosta lähde yhtään euroa Yhdysvaltoi niin se on täysin puppua. Laitoskeittiöihin ei tule mistään kanaa, se on kaikki proileria joka on täysin eri eläin,eri tavalla kasvatetu. kassilohi mikä lähetetään esi.m. Siilen rannikolta filoitavaksi Aasiaan ei tule Suomeen, se myydään keskieuroopassa.
Olisihan todella typerää tuoda sämpylöitä Yhdysvalloista
Hese on kotimainen ja Suomessa ei ymmärretä koimaisuuden arvoa. Itse en syö pikaruokia teen ja syön ainoastaan kotona tehtyä perusruokaa monen moista perus elintarvikkeista.Jos syön ulkona menen hyvään ravintolaan.

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

En tosiaan viitsisi kaikkiin itsestään selvyyksiin vastata mutta mutta. Tietenkin mäkkärin emoyhtiö on jenkeistä, mutta täkäläinen tytäryhtiö franchise-yrittäjineen on vähintään yhtä kotimainen ja verot tänne maksava kuin Hesekin. Osingot menevät verojen jälkeen minne menevät, mutta mistä muuten tiedät, mihin veroparatiisiin Hesen osingot menevät?

Saivartelu kana versus broileri (huom. b) on turhaa, Thaimaasta ne tänne tulevat isoihin laitoskeittiöihin kuten Kiinasta etäperatut lohetkin. Ja kun menet sinne ”hyvään ravintolaan” syömään häränpihviä, niin sillä härällä oli ennen teuraaksi joutumista utareet.

Pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  MDI

Höpö höpö sinun jutuillesi. Miksei maailma ota kantaa siihen, kun Israel hyökkäsi Iranin ydinvoimalaan?

Tämä sinun ajatusmallisi on kiinni nuolemisesta meren taakse. Totuutta venytellään, ja kirjoituksiin tuodaan mukaan asiat, mitkä eivät siihen liity.

MDI
1 kuukausi sitten
Reply to  Pertti

Näköjään aate sumentaa ajattelun, kannattaisi ehkä lukea ja kommentoida vain Pravdassa.

Kaikki vapaassa maailmassa lienevät vain tyytyväisiä, jos Isis-, Hamas- ja muille hörhöille ei ydinaseita anneta. En vain tiedä, miten se liittyy hampurilaisiin.

Roskatehdas
1 kuukausi sitten
Reply to  M H

Täällä suht lähellä vanhaa mäkkäriä oli aikanaan kadunvarret täynnä firman paperi- ja muoviroskaa. Vaikutti, että roskan tuottaminen oli pääelinkeino.

pertti
1 kuukausi sitten

Pysyis vaan pois. Ei täällä mitää Amerikkalaista geenimalipoitua roskaa tarvita.

sepi
1 kuukausi sitten
Reply to  pertti

Uusi mäkki tai Burger King voisi piristää keskustaa ja Saloa.

pertti
1 kuukausi sitten
Reply to  sepi

Etkö ymmärrä, että Hese on kotimainen. Useimmissa maissa kotimaisuus on kova sana. Täällä ei ihmiset ymmärrä sen arvoa.

Kissamies
1 kuukausi sitten
Reply to  pertti

Tiedätkö, että melkein kaikki syömäsi ”ei roska” on tavalla tai toisella geenimanipuloitua?

Ehdotus
1 kuukausi sitten

Mäkkärin paikka olisi teiden 110 ja 224 kiertoliittymässä. Siitä saa aina ajella nälkäisenä läpi, kun lähipaikkeilla ei ole mitään auki olevaa ruokapaikkaa.