Muistatko koska Gagarin vieraili Suomessa? – Uutisvisassa mietitään myös kulttuurin ja talouden parivaljakoita

0
Helsingistä viisi vuotta sitten muuttaneet Sinikka ja Jukka Mäkinen viihtyvät Salossa hyvin, mutta mikä uudessa kotikaupungissa hävettää? a) valtakunnan julkkisten vähäisyys b) nurkkakuntaisuus c) pääkatu

1. Mitä tekstaripalstan nimimerkki Predator kaipaa lisää Saloon ja Etelä-Suomeen?
a) luonnonsuojelualueita
b) koronarokotuksia
c) auringonpaistetta

2. Minä vuonna Juri Gagarin kävi Suomessa?
a) 1957
b) 1961
c) 1965

3. Mikä on La Soufriere?
a) Mars-planeetan korkein vuori
b) joki Perussa
c) tulivuori Karibialla

4. Ketkä ovat tehneet yhteisalbumin Altamullan Road?
a) Kauko Röyhkä ja Tuomari Nurmio
b) Johanna Kurkela ja Johanna Iivanainen
c) Martti Syrjä ja Pate Mustajärvi

5. Minkä yhtiön pääjohtajana Mikko Helander työskentelee?
a) Keskon
b) Postin
c) Tjäreborgin

6. Minkä alan ihminen on Chloé Zhao?
a) elokuvaohjaaja
b) koripalloilija
c) sarjakuvapiirtäjä

7. Minkä ominaisuuksia ovat helppous, hyvännäköisyys ja nopea kasvu?
a) ripsien pidennysten
b) peikonlehden
c) koiranpennun

8. Keitä nimitetään Perniön sijoittajakonkareiksi?
a) Jouko Sinkkoa ja Aarne Tuusaa
b) Aarne Sinkoa ja Erkki Nuuskaa
c) Erkki Sinkkoa ja Ahti Tuusaa

9. Mitä Salossa on järjestetty ravintoloiden sulkuaikana?
a) lounastarjoilua takaoven kautta
b) nuorten kotibileitä
c) ravintolayrittäjille tukea ilmaiseva Facebook-kampanja

10. Kuinka pitkiä ovat Märynummen tuulivoimaloiden siivet?
a) 32-metrisiä
b) 47-metrisiä
c) 64-metrisiä

 

 

 

 

 

 

 

Vastaukset: 1. a), 2. b), 3. c), 4. b), 5. a), 6. a), 7. b), 8. c), 9. b), 10. c), kuva: c)