Alex Naumi on noussut uudelle tasolle – Olympiakarsinnassa uran kovin voitto

0
Alex Naumi vuoden 2020 kotiturnauksessaan Kosken Maljassa. (Kuva: SSS/Minna Määttänen)

Kosken Kaiun Alex Naumi esiintyi vahvasti edukseen pöytätenniksen Euroopan olympiakarsintaan Portugalin Guimaresissa. Ruotsissa asuva ja harjoitteleva koskelainen jäi karsintalohkossaan kolmanneksi, mutta osoitti nousseensa pelissään uudelle tasolle.

Naumi hävisi 1–4 sekä Englannin Samuel Walkerille että Luxemburgin Eric Glodille, mutta otti hienon 4–3-taisteluvoiton Belgian Floren Lambietista. Glod ja Walker etenivät lohkosta jatkopeleihin.

– Olen viime aikoina taistellut selkävaivojen kanssa enkä oikein osannut odottaa mitään. Täälläkin tuli vähän lisäharmia, kun sekä nilkka että lonkka kiukuttelivat. Peli kulki kuitenkin mukavasti, Naumi kertoi.

Etenkin koskelaisen syötöt ja syötönpalautukset olivat vastustajille hankalia. Naumin kukistama Lambiet on koskelaista noin 150 sijaa maailmanlistalla korkeammalla, joten voitto oli arvokas ja miehen uran toistaiseksi paras. Tasaiset väännöt niin ikään selvästi korkeammalla olevien Walkerin ja Glodin kanssa osoittavat, että Naumi on ottanut pelissään uuden askeleen. Paikka maailman 100 parhaan pelaajan joukossa alkaa olla realistinen tavoite.

Suomi jäi lopulta ilman olympiapaikkaa.

Maan ykköspelaaja Benedek Oláh kävi pisteen päässä paikasta karsinnan toiseen vaiheeseen, mutta ilman paineita pelannut Moldovan Andrei Putuntica vei lopulta huippujännittävän alkulohkon päätöspelin nimiinsä erin 4–3 (viimeinen erä 12–10).

– Tulos on tietenkin pettymys ja tappio varsinkin ottelupallon jälkeen harmittaa. Nyt olemme ulkona olympialaisista, päävalmentaja Mattias Bergkvist totesi liiton tiedotteessa.

Rio de Janeirossa vuonna 2016 Suomea edustaneen Oláhin saldoksi alkulohkossa jäi yksi voitto ja kaksi tappiota.

Portugalissa on jaossa viisi kaksinpelipaikkaa miehille ja neljä naisille. Loput Tokion paikat täytetään kesäkuun maailman rankingin perusteella, mutta siinä Oláh jää reilusti varasijoille.

Anna Kirichenko hävisi kaikki alkulohkon ottelut 1–4.

Arvokisakausi jatkuu kesäkuussa EM-kilpailuilla Varsovassa. Tokion olympiakisojen jälkeen ohjelmassa on vielä MM-kilpailut Yhdysvaltojen Houstonissa marraskuussa.

 

Päivitetty: klo 20.19.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments