”Breilin pelasi loistavan kauden” – miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja taustoitti pelaajavalintojaan

0
Niklas Breilin. (kuva: Mestaruusliiga)

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks kertoi käyttäneensä paljon aikaa valitessaan liberot EM-kilpailuihin valmistautuvaan leiriryhmään.

Euroopan mittakaavassakin pelipaikallaan tähtistatuksella liikkuvan Lauri Kermisen kohdalla mietintöjä ei tarvinnut sen enempää tehdä. Sen sijaan toiseen liberoon ajatuksia suunnattiin huomattavasti enemmän.

Banks päätyi nimeämään Akaa-Volleyssa päättyneellä kaudella pelanneen Voitto Köykän. Vaihtoehtona oli ennen kaikkea Niklas Breilin, jonka kausitilastot Mestaruusliigassa puhuivat puolestaan.

Köykästä puhuessaan päävalmentaja nosti saman tien esiin salolaislähtöisen Breilinin.

– ”Niki” pelasi loistavan kauden, johon sisältyi paljon positiivista. Mielestäni Lauri ja Voitto muodostavat kuitenkin tällä hetkellä joukkueelle paremman kombinaation. Tässä ei ole mitään negatiivista Nikiä kohtaan, Banks kertoi Teams-tiedotustilaisuudessa.

16 pelaajan leiriryhmä nimettiin alkuviikon aikana.

Voiko ryhmän ulkopuolelta nousta 1. syyskuuta alkavien EM-kilpailujen joukkueeseen?

– Lähtökohtaisesti tämä on kisoissa pelaava ryhmä. Mutta jos joku valituista ei pysty antamaan itsestään päivittäin sataa prosenttia, sitä varten on varalla noin kymmenen pelaajaa. Loukkaantuminen on tietysti ilmeisin syy siihen, miksi muutoksia tehtäisiin, Banks taustoitti.

Hän kuvaili valintoja monin paikoin vaikeiksi. Näin oli esimerkiksi hakkuritilanteen suhteen: ryhmän ulkopuolella ovat muiden muassa Olli-Pekka Ojansivu ja Samuli Kaislasalo.

– Tavoitteenani oli valita ei vain parhaat pelaajat vaan myös he, joilla saamme aikaan parhaan mahdollisen ryhmähengen. Hakkureista nyt valitsemani (Aleksi Muukkonen, Aaro Nikula, Urpo Sivula) olivat mielestäni kolme parasta. Kesä näyttää, onko tilanne lopulta se.

VaLePassa Suomen mestaruuden voittanut passari Mikko Esko ja Akaa-Volleyssa pelannut keskitorjuja Markus Kaurto eivät lähde maajoukkueen mukaan.

– Minulla oli ilo tehdä töitä Mikon kanssa viime kesänä. Pidin läpi talven ovea auki, mutta Mikko päätti hiljattain jättää maajoukkuekesän väliin, Banks taustoitti.

Juttua korjattu 15.4. kello 21.05: Markus Kaurton seura päättyneellä kaudella oli Akaa-Volley, ei VaLePa.