Nordic ID:stä ostotarjous amerikkalaiselta Bradyltä – ”Saloa ajatellen positiivista”

1
Nordic ID listautui Nasdaqin First North -listalle loppuvuonna 2018. Salolaisyrityksen nimi komeili Nasdaqin valotaulussa New Yorkin Times Squarella.

Amerikkalainen Brady Corporation tekee ostotarjouksen Salossa toimivan Nordic ID:n koko osakekannasta.

Brady tarjoaa 3,30 euron hintaa osakkeelta. Helsingissä listatun Nordic ID:n päätöskurssi oli keskiviikkona 2,62 euroa.

Ostotarjouksen arvo koko Nordic ID:n osakekannalle on noin 8,1 miljoonaa euroa. Tarjousaika alkaa perjantaina ja kestää noin neljä viikkoa.

– Nordic ID:n hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajia hyväksymään tarjouksen, ja suurimmat osakkeenomistajat ovat jo ilmaisseet tukensa yhdistymiselle. Nordic ID:n hallitus uskoo, että Bradyn maailmanlaajuinen ulottuvuus, tuotemerkin vahvuus ja ristimyyntimahdollisuudet hyödyttävät Nordic ID:n toimintaa, sanoo Nordic ID:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Lalla pörssitiedotteessa.

Nordic ID listautui pörssiin marraskuussa 2018. Taival ei ole ollut menestyksekäs: osakkeen listautumishinta oli 5,40 euroa.

Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan merkittäviä välittömiä vaikutuksia Nordic ID:n liiketoimintaan, varojen käyttöön, yhtiön johdon tai työntekijöiden asemaan eikä toimipaikkojen sijaintiin.

Nordic ID:n toimitusjohtaja Juuso Lehmuskoski arvioi, että osana Bradyä toiminta olisi vahvemmalla pohjalla.

– Saloa ajatellen tämä on positiivista. Bradyn tarkoituksena on rakentaa heidän yhtiönsä sisälle RFID-osaamiskeskittymä, ja meillä on Salossa erinomaiset tilat ja ihmiset sitä varten, sanoo Lehmuskoski.

Brady Corporation on tunnistamiseen ja suojaamiseen erikoistunut amerikkalainen teknologiayhtiö, jonka viime vuoden liikevaihto ylitti miljardi dollaria. Nordic ID on RFID-teknologiaan keskittynyt yritys.

– Nordic ID:n osto mahdollistaa Bradyn monipuolistamaan ja laajentamaan tuotevalikoimaansa RFID -teknologian osalta otollisessa markkinassa, jossa on korkeat orgaaniset kasvuluvut, sanoo Bradyn toimitusjohtaja J. Michael Nauman tiedotteessa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pankki-iiris
2 vuotta sitten

Rahat ollu loppu toistuvasti – löytyisiköhän jatkossa.