Nuorten kokoontumisesta tartuntarypäs Salossa – kaupunki toivoo vappua ilman mökkireissuja ja bileitä

7
Kaupunki toivoo, ettei vappubileitä järjestetä. Seppä Laurin lakitusta voi seurata netissä. Kuva: SSS arkisto/Tatu Gustafsson

Salon kaupunki toivoo, että vappua juhlittaisiin tänä vuonna lähipiirissä tai etänä.

– Etenkin nuorten vapaa-ajan kokoontumiset esimerkiksi mökeillä ovat selkeä riski varsinkin nyt tulevana vappuviikonloppuna. Tälläkin hetkellä työn alla on yksi tällainen tapaus, josta on jo tiedossa useampi tartunta, sanoo tartuntatautilääkäri Kaisa Ellä kaupungin tiedotteessa.

– Jokaisen, niin nuoren kuin aikuisenkin, on hyvä miettiä, että ovatko yhdet vappubileet oman tai jonkun läheisen vakavan sairastumisen tai kahden viikon mittaisen karanteenin arvoisia. Nyt pitää vielä kaikkien jaksaa, jotta meillä olisi sitten jo hieman vapaampi kesä, jatkaa Ellä.

Salon kaupunki juhlistaa vappua viime vuoden tapaan virtuaalisesti.

Seppä Laurin lakitusta voi seurata livestriimin välityksellä Salon kaupungin YouTube-kanavalla 30.4. klo 18 alkaen.

Ohjelmassa on muun muassa Leticia-kuoron musiikkia, vuoden 2021 Salon Seppä Tarja Hiltusen vappupuhe sekä Seppä Laurin lakitus, jonka suorittaa tuore Suomen mestari LP Viestistä.

Kaupunki muistuttaa, että Lounais-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus koskee myös ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa ovat sallittuja korkeintaan kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa. Rajoitus on voimassa 14.5. asti.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Koronatalkoot jatkuvat
4 kuukautta sitten

Vapun jälkeen seuraavan kahden viikon aikana voimme odottaa, että Salon tartuntamäärissä ei vähenemistä tapahdu edelleenkään. Saattaa tulla ihan Salo-ilmiö valtakunnallisesti, kun muualla tartunnat on saatu alenemaan, mutta Salossa ei.

Vaikka ollaan pikkukaupunki, ja asutaan laajalla alueella, eikä ruuhkaa ole keskustassakaan isojen kaupunkien tapaan.

Lyyli
4 kuukautta sitten

Ei taida tartunnat vähentyä. Torilla porukka kulkee ilman maskeja. Vastuullisuutta, hyvät ihmiset. Ei ainoastaan nuoret vaan myös varttuneemmat.

Toivotaan toivotaan
4 kuukautta sitten

Ilmaistako tämän jatkuvan haittaamisen pitäisi olla???

keijo.k
4 kuukautta sitten

Tietävätkö nuorison vanhemmat ja välittävätkö he todellakaan siitä mitä heidän jälkikasvunsa tekee ja missä ? Väliin saa vaikutelman ettei siellä kotipesässäkään kaikki ole kuin strömsössä !

Veijo.k
4 kuukautta sitten
Reply to  keijo.k

Hyvin argumentoitu Keijo Koo. Ellet ihan kasvatustieteiden maisteri?
Helppo tietysti puhista nuorille ja heidän vanhemmilleen. Siellä Strömsössä kaikki ovatkin jo rokotettu? Toisin on nuorilla, jotka ovat jonossa viimeisenä.

keijo.k
4 kuukautta sitten
Reply to  Veijo.k

Ei se rokotus mikään autuaaksi tekevä asia olekaan. Asenne olemassa olevaan tilanteeseen on ratkaiseva. Jos asenteena on, että minä teen niin kuin haluan ja muut tekevät, mitä saavat tai uskaltavat, niin hyvinhän se menee? Eiväthän kaikki nuoret mene tuolla hälläväliä-tyylillä, mutta se rajojaan hakeva ryhmä vaan tuppaa erottumaan. Nyt kun vapaus koittaa koulujenkin päättymisen merkeissä, olisi ehkä mukava viettää sitä terveenä?

SiMaKo
4 kuukautta sitten

Seuraavassa pandemiassa loogisin rokotusjärjestys onkin eniten koronatartunnan saaneet ikäpyramidien mukaan. Vielä ei mikään ole muuttunut rokotettunakaan. Varotoimia suositellaan kunnes 70 % väestöstä rokotettu. Ja meiltä vanhoilta tämä eristyneisyyshän käy jo luonnostaan. Tapelkaa pojat sovussa, kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu.