Palkittu ripsiteknikko miettii mielellään töitä vapaallakin – äitiysloman kauhun hetki innosti Tia Randelinin ripsialalle

0
Tia Randelin ja uusimmat kilpailupokaalit. Randelin on ollut ripsialalla vasta vajaat neljä vuotta, mutta hän on ehtinyt saavuttaa siinä ajassa paljon. Kuvat: Kirsi-Maarit Venetpalo

Salolainen ripsiteknikko ja -kouluttaja Tia Randelin järjestelee paikoilleen viimeisimmät palkintonsa: pokaalit ja alan tarvikkeita. Katse etsii paikkaa uusilla kilpailutodistuksille, joita saa nakutella ripsistudion seinälle entisten lisäksi.

Edellinen asiakas on juuri lähtenyt ulos. Tauolla Randelinin mielessä pyörii ripsiteknikoille suunnattu podcast, jonka tekemisen hän aloitti vuoden alussa. Ja vain neljä vuotta on kulunut siitä, kun hän aloitti ripsialalla.

– Tämä työ on minulle intohimo, Randelin myöntää.

– Ja avopuolisoni on sijaiskärsijä, sillä yleensä jatkan työstä puhumista kotonakin, hän naurahtaa.

Randelin arvelee olevansa ainoa salolainen ripsialan kilpailuihin osallistuja. Viimeksi hän saavutti tänä keväänä neljä palkintosijaa kansainvälisessä Cristel Studio Lash Champ -kilpailussa. Kolme hopeasijaa ja yksi pronssi tulivat professional-luokan kilpailusarjoissa, jotka on tarkoitettu entisille kilpailuvoittajille ja alan kouluttajille.

– Tietysti kakkossija jää harmittamaan. Aina löytyy parannettavaa, hän toteaa.

Randelin on menestynyt alan kansainvälisissä kilpailuissa myös kahtena edellisenä vuotena. Yhteensä palkintoja on kertynyt jo kahdeksan.

Ripsikilpailuja järjestetään sekä livenä paikan päällä että lähettämällä työn tuloksesta valokuvia. Randelin on kokenut etäosallistumisen omakseen.

– Olen halunnut kansainvälisiin kisoihin, ja online-tavalla niihin on helpompi päästä käsiksi. Työ on myös helpompi tehdä, kun on oma rauha, eikä kukaan hengitä niskaan.

Tia Randelinille ripsiteknikon työ on intohimo.

Tia Randelin päätyi ripsialalle vuonna 2017, ja hän muistaa hyvin, mikä sysäsi lumipallon liikkeelle. Randelin oli äitiyslomalla, kun hän eräänä päivinä käveli peilin ohi, katsoi siihen ja järkyttyi.

– Tukkani oli nutturalla ja pesty viikko sitten, naamani oli meikitön ja siihen oli puhjennut hormonifinnejä, ja paidassani oli vauvan puklua. Ajattelin, että hyvänen aika, minähän olen nuori ihminen, miten voin näyttää tältä! hän muistelee.

Silloin Randelin alkoi miettiä, miten voisi piristää itseään. Hän päätyi hankkimaan ripsienpidennykset.

– Volyymiripset olivat silloin kovaa huutoa. Facebookin puskaradion kautta löysin Beauty Studio Minon eli Laura Ollilan ilmoituksen, menin hänen luokseen ja sanoin haluavani sellaiset. Kun nousin hoitopenkiltä ja katsoin peiliin, en ollut enää sama ihminen kuin kaksi ja puoli tuntia sitten. Sen jälkeen jäin niihin koukkuun.

Kohta Randelin halusi ryhtyä tekemään ripsien pidennyksiä itsekin ja hakeutui ensimmäiseen alan koulutukseen. Sittemmin hän on käynyt niitä parikymmentä.

– Ripsienpidennyksen myötä ihminen muuttuu silmissä ja saa itsevarmuutta. Halusin itsekin ilahduttaa ihmisiä ja tuottaa heille näitä tuntemuksia.

Heti koulutuksen jälkeen Randelin sai huomata, että ripsiteknikon työ ei ole helppoa. Hän päätti kuitenkin oppia ammatin ja jatkoi sinnikkäästi.

– Pidennyksiä tehtiin hampaat irvessä kaikille sukulaisille, hän naurahtaa.

Yhdeksän kuukauden kotona työskentelyn jälkeen Laura Ollila ehdotti Randelinille jaettua hoitohuonetta Beauty Studio Minosta. Siellä hän työskenteli vuoden verran, minkä jälkeen hän perusti syksyllä 2019 oman yrityksen, Ripsistudio Winkin.

Loppuvuonna 2020 Randelin yhdisti voimansa kynsimuotoilija Heli Hyvösen kanssa. Kaksikko vuokrasi Katrineholminkadulta katutason studiotilan, jollaisesta molemmat yksinyrittäjät olivat haaveilleet. Nyt puitteet ovat ihanteelliset, mutta haasteita on asettanut koronapandemia.

– Kun hallitus kiristää rajoituksia, varauskirja tyhjenee. Uusien asiakkaiden saaminen on vaikeaa, mutta onneksi minulla on ihania vakioasiakkaita, jotka ovat kulkeneet kanssani läpi koko korona-ajan, Randelin kiittää.