PeU-Basketin kausi päättyi kahteen mustaan hetkeen – ensi kaudeksi joukkue nuorenee

0
Saiquan Jamisonin yllättävä lähtö vei PeU-Basketin mahdollisuudet taistella jopa Divari B:n voitosta. (Kuva: TS/Jori Liimatainen)

PeU-Basketin kausi koripallon miesten Divari B:ssä sai ikävän lopun tiistaina Forssassa.

Joukkue johti kolmatta puolivälierää Forssan Koripoikia vastaan kolme minuuttia ennen loppua 62–51, mutta kotijoukkue vei viimeiset minuutit tylysti 16–0 ja eteni välieriin voitoin 2–1.

Kun jo avauspuoliajan lopussa FoKoPo oli nykäissyt 15–0-jakson, ei syytä tappioon tarvinnut etsiä sen kauempaa.

– Pari pätkää 31–0 ja silti meni noin tiukaksi. Meillä oli muuten peli tosi hyvin hanskassa, mutta ei vaan saatu mistään sisään, PeU-Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta harmitteli.

PeU-Basket pelasi lopussa kaikki hyökkäyksensä kahden parhaan pelaajansa Leevi-Matias Taimelan ja Jussi Savolaisen käsiin. Kun koreja ei tullut, kuittasi FoKoPo kovilla kolmosilla ottelun itselleen.

FoKoPo kohtaa välierässä äänekoskelaisen Kipinän, joka pudotti täpärästi Lappeenrannan NMKY:n. Toisessa välieräparissa kohtaavat Äänekosken Huima ja Lahti Basketballin kakkosjoukkue Team Pajulahti.

PeU-Basketin loppusijoitus 14 joukkueen Divari B:ssä oli lopulta seitsemäs. Välieräpaikka olisi erittäin suurella todennäköisyydellä irronnut, mikäli 20 pisteen ja 20 levypallon keskiarvoilla urheillut Saiquan Jamison ei olisi joutunut jättämään Suomea työlupaongelman vuoksi vain viisi päivää ennen pudotuspelien alkua.

– Pitää silti nostaa hattua pojille, että ilman Jamisoniakin taistelimme voitosta loppuun asti kummassakin tappio-ottelussa, Kaaresvirta kiitti.

Kaaresvirran mukaan kausi ei ollut koronasta huolimatta erityisen haastava.

– Saimme kuitenkin treenata ja pelata suhtnormaalisti. Toki yleisö puuttui, mutta se oli kaikille sama, Kaaresvirta pyöritteli.

Kausi oli Kaaresvirran kolmas PeU-Basketin päävalmentajana. Hän ei halunnut vielä puhua omasta jatkostaan kuin sen, että ”joitain muutoksia tulee”.

Joukkueen pelaajisto tulee Kaaresvirran mukaan joka tapauksessa nuorenemaan.

– Nykyisistä pelaajista osa lähtee opiskelemaan ja osa lopettaa.

Ensi kaudella PeU-Basketissa nähtänee siis entistä enemmän Vilppaan ensi kauden A-poikia, kuten U17-ikäluokan Suomen mestaruudesta (koronan sen salliessa) pelaavia 2004 ikäluokan lupauksia.

– Divari B on nollanelosille ilman muuta hyvä sarja. Esimerkiksi Timur (Emaldynov) on nollakolmonen ja tänäänkin hän paini hyvin Jerrell Martinia vastaan, Kaaresvirta muistutti.

Miesten I divisioona B:n 3. puolivälierä:
FoKoPo–PeU-Basket 67–62 (14–17, 19–11, 12–16, 22–18)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Akusti Aaltonen 0/0, Leevi-Matias Taimela 13/4, Timo Niitynperä 4/5, Timur Emaldynov 3/3, Jussi Savolainen 14/13, Aleksi Bragge 11/1, Juhana Melkkilä 3/1, Niko Huoponen 3/3, Oskari Raute 8/6, Tuukka Aaltonen 3/2.

FoKoPo välieriin voitoin 2–1.

PeU-Basketin kausi päättyi. Joukkueen loppusijoitus oli seitsemäs.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments