Ruisrock perutaan jälleen

0
Ruisrock on yksi Suomen suurimmista kesäfestareista. Kuva: TS arkisto/Jori Liimatainen

Kesän 2021 Ruisrock on peruttu.

Koronavirustilanne pakotti tapahtuman perumisen myös viime vuona.

– Pandemian pitkittyminen on tuonut suurten festivaalien järjestämiseen erittäin merkittäviä epävarmuustekijöitä ja avoimia kysymyksiä. Ruisrockin tuotantoa on mahdotonta edistää, kun täyttä varmuutta järjestämisedellytyksistä ei ole, Ruisrockin tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan mahdolliset koronarajoitukset pilaisivat festivaalikokemuksen.

– Ruisrockille on äärimmäisen tärkeää pystyä vastaamaan yleisön odotuksiin, ja esimerkiksi vapaaseen festivaalialueella liikkumiseen tai kävijöiden määrään liittyvät rajoitukset tekisivät tästä mahdotonta.

Ruisrockin 2022 artistineuvottelut ovat käynnissä, ja järjestäjien mukaan julkistuksia on luvassa niiden edetessä. Festivaali järjestetään 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Ruisrockiin ensi kesäksi lipun ostaneet voivat säilyttää lippunsa ja käyttää sen sellaisenaan vuoden 2022 festivaalilla. Myös vuodelta 2020 säästetyt liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Ruisrockissa. Liput voi myös palauttaa ja saada rahat takaisin lukuun ottamatta lippukaupan käsittelymaksua.