Salo jakaa kaikille koulukyytiläisille maskit – kaupunki toivoo yökyläilyihin ja mökkiviikonloppuihin tiukempaa harkintaa

6

Salon kaupunki toivoo perheiden terästäytyvän koronatoimissaan.

Kaupunki tuo huolensa esiin tiedotteessaan, joka on saanut kimmokkeen lähiopetukseen siirtymisen aiheuttamasta keskustelusta.

– Kouluissa pyritään kaikin mahdollisin tavoin estämään oppilaiden altistuminen koronavirukselle, tiedotteessa todetaan.

Kaupunki aikoo jatkossa jakaa kaikille kuljetusoppilaille maskit käytettäväksi koulukuljetusten ajaksi. Käytännön järjestelyjen osalta oppilaita ja huoltajia tiedotetaan tästä erikseen.

– Kuudensilla luokilla, yläkouluissa ja lukioissa on voimassa vahva maskisuositus. Kaikissa kouluissa edellytetään muiden koronatilanteeseen liittyvien suositusten, kuten käsi- ja yskimishygienian, noudattamista. Kouluihin tullaan ainoastaan täysin terveinä eli lievienkin koronaan liittyvien oireiden ilmaantuessa jäädään kotiin.

Kaupungin mukaan koulupäivien suurin altistumisriski liittyy kouluruokailuun.

– Tätäkin riskiä on pyritty lieventämään porrastamalla ruokailuaikoja mahdollisimman paljon, ottamalla lisätilaa ruokailujen järjestämiseen ja laatimalla oppilaille pysyviä istumajärjestyksiä ruokaloihin.

Kaupunki toivoo, että myös kodeissa kiinnitettäisiin nykyistä enemmän huomioita koronatilanteeseen.

– Kouluissa todetut tartunnat liittyvät monesti oppilaiden vapaa-ajan viettoon. Esimerkiksi oppilaiden keskinäiset yökyläilyt ja eri perhekuntien yhteiset mökkiviikonloput eivät edistä koronatilanteen hallintaa kouluissa, tiedotteessa todetaan.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma maalta 75
6 kuukautta sitten

Tämä on nyt jälkiviisautta, mutta näinhän se onkin. Lasten ja nuorten yökyläily! Ja tartuntasalailut, kun ei tiedetä, kuka sen kenen kotoa sai. Kaupungin taholta, koulutoimenjohtajalta tai johtavalta lääkäriltä, olisi pitänyt tulla varoitus tästä heti ja etenkin koululaisten vanhemmille antaa tietoa ja käytännön ohjeita.

Mä vaan
6 kuukautta sitten

Miten niin varoittaa?

Ei ihmisiä voi enempää varoittaa, kun jo edellytetään turvavälien pitämistä ja muita jo vuoden käytössä olleita toimenpiteitä.

Onko kaupungin taholta varmistettu tiedon perille meneminen myös henkilöille joiden äidinkieli ei ole suomi?

Koronat on
6 kuukautta sitten

Kyllä kaupungin pitäisi terästäytyä koronatoimissaan. Koulut avataan, kun tartunnat muutenkin kasvavat, mitä?

Lisäksi kukaan ei tiedota, missä liikkeissä mahdollisia altistumisia on ollut. Mikäli näistä tulisi tietoa, myös liikkeiden työntekijät voisivat tunnustella vointiaan ja hakeutua nopeammin testeihin.

Joku järki näihin hommiin ja nopeasti.

Läpinäkyvyyttä
6 kuukautta sitten
Reply to  Koronat on

Joo, esimerkiksi Pirkanmaalla ja Tampereella tulee melkein päivittäin lista, missä paikoissa on voinut altistua.

Tuskin Salossa tartunnan saaneet ovat käyneet vain koulussa tai päiväkodissa? Itse toivoisin parempaa infoa.

Kysyn Vaan
6 kuukautta sitten

Voi todeta Salon epäonnistuneen tartuntojen jäljityksissä ja näin tietämättään altistuneet saavat mahdollista tartuntaansa levitellä rauhassa. Onko selvitetty, pysyvätkö karanteeniin määrätyt kotonaan jne. Vai onko nuorilla aikuisilla se käsitys, että virus jyllää aikansa ja loppuu sitten itsekseen. Entä jos Turun alueen suurimman tartuttajana kahviloiden, ruoka- yms paikkojen avaamiset siirtyvät ????

Ryhdistäydy
6 kuukautta sitten

Ihmisten tässä pitäisi ryhdistäytyä niin kauan kuin korona saadaan vielä ryhdistäytymällä kuriin.