Salossa 7 uutta koronatartuntaa, myös Paimiossa yksi lisää – ”Muuntovirusten takia riski epidemiaryppäille on edelleen olemassa”

6

Salossa on seitsemän uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina. Maanantaina kaupungissa ei ollut uusia tartuntoja THL:n listauksessa.

Myös Paimiossa on yksi uusi koronatartunta. Se sijaan Kemiönsaaren luvuista THL vähensi yhden tartunnan. Kunnassa on todettu nyt yhteensä 68 koronavirustartuntaa koko pandemian aikana.

Viime viikolla Salossa ilmeni kaikkiaan 32 uutta koronatartuntaa, Paimiossa 24 ja Sauvossa 2. Somerolla, Kemiönsaaressa, Koskella ja Marttilassa uusia tartuntoja ei viime viikolla havaittu.

 

Uudet koronatartunnat

Salossa ja lähikunnissa 27.4.2021

 • Salo +7 (yhteensä 672)
 • Somero 0 (yhteensä 36)
 • Kemiönsaari -1 (yhteensä 68)
 • Koski 0 (yhteensä 29)
 • Marttila 0 (yhteensä 16)
 • Paimio 0 (yhteensä 204)
 • Sauvo 0 (yhteensä 34)
 • Turku +18 (yhteensä 5 544)
 • Varsinais-Suomi + 29 (9 136)
 • Suomi +224 (86 161)
 • Lähde: THL

 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä positiivisten testien osuus kaikista testatuista on 3,5 prosenttia. Viime viikolla positiivisten osuus oli 3,9 prosenttia. Tartuntalähteet kyettiin tunnistamaan viime viikolla jopa 90 prosentissa tapauksista.

– Positiivisten näytteiden osuuskin vähenee edelleen. Olemme silti vielä leviämisvaiheessa, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Vallitseva virustyyppi ovat herkästi leviävät muuntovirukset. Tämän takia riski epidemiaryppäille on edelleen olemassa.

Tällä hetkellä yksitoista potilasta on hoidossa Tyksissä koronataudin vuoksi.

Tiistaina 27.4. kokoontunut koronakoordinaatioryhmä teki voimassa oleviin koronasuosituksiin vain pieniä muutoksia. Ryhmä suosittelee, että aikuiset saavat harrastaa ulkona oman joukkueensa kesken ilman lähikontaktia keskiviikosta 28.4.2021 alkaen. Ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja.

– Kevennysten puolesta otamme pienen aikalisän. Lähestyvä vappu voi pahimmillaan lisätä tartuntoja, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä ryhmän tiedotteessa.

Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, joukkue voi kokoontua koosta riippumatta. Yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkilöä.

Työväen- ja kansalaisopistot, taiteen perusopetus ja näihin rinnastettavat suositellaan jatkamista etäopetuksessa. Suositus koskee 2000 syntyneille ja sitä vanhemmille ryhmässä annettavaa opetusta. Nuorimmat pääsevät taas osallistumaan taideharrastuksiin läsnä olevina.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä haluaa tiedotteessaan erikseen kiittää alueen nuoria, jotka ovat noudattaneet suosituksia tunnollisesti.

 

Juttua täydennetty Varsinais-Suomen koronaryhmän tiedoilla kello 14.

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Suljetaan kesäksi
1 vuosi sitten

Hyvä ratkaisu on sulkea kaikki ravintolat ja baarit Salon seudulla kesäksi ainakin syyskuuhun asti. Katsotaan sitten uudestaan. Nyt tilanne näyttää alueella heikkenevän päivä päivältä.

Jatkossa voisi nostaa esille henkilöiden ammattiryhmiä, koulutustaustoja ja asuinalueita. Saataisiin paremmin näkyviin tilastoja, mitkä ryhmät tartuntoja haalivat, mitä alueita ja liikkeitä tulisi välttää jne.

Sami Suonpää
1 vuosi sitten

Ravintoloiden sulku ei auta mitään. Salon kokoinen paikka, ja pian täällä ei ravintoloita ole enää yhtään.

Niin
1 vuosi sitten
Reply to  Sami Suonpää

Oli ne auki tai ei, silti ihmiset kokoontuvat kodeissaan. Eli ravintoloiden sulku ei paljoa auta.

Mamma maalta 75
1 vuosi sitten

Salon asukasmäärä on levittäytynyt niin laajalle alueelle, ettei edes keskustassakaan ole ihmeempiä tungoksia, ja silti tartuntoja tulee tasaiseen tahtiin näinkin paljon.

Ihmisten välinpitämättömyyttä suhtautumisessaan koronaan tällainen on. Ei muutakaan, kun katsoo listaa eri paikkakuntien tartuntamäärissä.

Mummo 75
1 vuosi sitten

Juuri niin välinpitämättömyyttä , maskeja ei käytetä esim. kaupoissa. Missä on Salon kunnanjohtaja, Turun Helsingin Vantaan kunnanjohtajat ovat pitäneet vakavamielisen infotilanteen. Jotain pitäisi tehdä. Emme enää uskalla tulla kauppaan Saloon.

SiMaKo
1 vuosi sitten

Vapun jälkeinen viikko pelottaa. Rajoitusten purkupuheet jo todeksi otettu. Vierastyövoima ja reissaajat käyneet kotimaissaan. Krapulan mentyä monelle tauti jos toinenkin.

Nuoruuden juhlat juhlittu ja nuotit pantu nippuun.
Seuranain vain vanha valkolakki ja katse Suomen lippuun.
Viruksetonta Vappua!