Salossa seitsemän uutta koronatartuntaa, Paimiossa kaksi ja Somerolla yksi

3
Koronavilkku-sovellus. Kuva: Riitta Salmi.

Saloon kirjattiin seitsemän uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Tiistaina Saloon merkittiin neljä uutta tartuntaa ja maanantaina viisi uutta.

THL:n rekisteriin kirjattiin viime viikolla Salossa kaikkiaan 61 uutta koronavirustartuntaa.

Salossa koronan ilmaantuvuus on nyt noin 180. Koko Varsinais-Suomessa luku laskusuunnassa ja keskiviikkona 196. Katso tarkemmat kuntakohtaiset ilmaantuvuustiedot alempaa tästä jutusta.

Paimiossa on kaksi uutta koronatartuntaa ja Somerolla yksi. Muissa lähikunnissa uusia tartuntoja ei THL:n listauksessa ole.

Paimiossa yksittäisiä tartuntoja on tullut viime viikkoina, mutta Somerolla uusia tartuntoja ei käytännössä ole ollut pariin viikkoon. Yksi uusi tartunta Somerolla kirjattiin viime sunnuntaina. Katso viikko- ja päiväkohtaiset tartunnat eri kunnissa tarkemmin alla olevasta karttagrafiikasta.

 

Uudet koronatartunnat Salossa ja muualla 7.4.2021

 • Salo +7 (yhteensä 539)
 • Somero +1 (yhteensä 35)
 • Paimio +2 (yhteensä 178)
 • Sauvo 0 (yhteensä 30)
 • Kemiönsaari +2 (yhteensä 68)
 • Koski 0 (yhteensä 25)
 • Marttila 0 (yhteensä 11)
 • Turku +17 (yhteensä 5 133)
 • Varsinais-Suomi +39 (8 368)
 • Suomi +348 (80 416)
 • Lähde: THL

 

Varsinais-Suomen kunnat arvioivat, että kaikki halukkaat 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt ovat saaneet vähintään yhden rokoteannoksen viimeistään ensi viikon loppuun mennessä.

– Osassa kunnista tavoitteeseen päästään jo tämän viikon aikana. Sen jälkeen ryhdytään rokottamaan 16-69-vuotiaita riskiryhmin kuuluvia henkilöitä ja valmistaudutaan myös kaikkien 65-69-vuotiaiden rokottamiseen, sanoo  Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila.

Varsinaissuomalaisten rokottaminen vauhdittuu ja laajenee edelleen sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää, kertoi maakunnan koronanyrkki tiistaina.

Salolaisista 20,1 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen. Yli 75-vuotiaista yli 80 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen, ilmenee THL:n julkaisemista rokotetiedoista.
Turussa rokotusaste on täsmälleen sama Salon kanssa. Koko maan rokotusaste ensimmäisen annoksen osalta on 17,8.
Somerolla rokotusaste on jo 25,5 prosenttia.

 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salossa kohti sulkua
7 päivää sitten

Jos kyse näissä Salon tartunnoissa on pienistä lapsista tai nuorista, niin vanhemmat tai hoitajat tai opettajat tai muu henkilökunta ovat ehkä myös niitä tartuttajia, ehkä jopa tartunnan lähteitä.

Päinvastoin kuin oli ehkä suunniteltu, Salossa ollaan menossa kohti sulkua, jos vielä tartuntoja tulee. Humoristiselta kuulostaa avaaminen, kun ennätyksiä rikotaan päivittäin.

Mamma maalta 75
7 päivää sitten

Salossa ei voi edes haaveilla, että kahvilat aukeaisivat tai penkkejä saataisiin kauppakeskuksiin, jos linja jatkuu tartunnoissa tähän tahtiin.

Ihmisten huolimattomuus ja välinpitämättömyys on ikävää jokaiselle, joka ilman omaa syytään joutuu altistuneena kotokaranteeniin, on sitten kyse lapsista, nuorista, aikuisista tai seniorista. Kohta ollaan taas kymppiuutisiin pääsemässä.

Markus
7 päivää sitten

19.4 päästään kuppilaan istumaan taas