Sankarini-juttusarja: Susiladiesin kapteenin Sofia Pelanderin sankari on Tiina Sten

0
Tiina Sten (vas.) ja Sofia Pelander maajoukkueleirillä toukokuussa 2012.

Naisten koripallomaajoukkueen kapteeni Sofia Pelander, kuka on urheilusankarisi?

– Tiina Sten.

Milloin hänestä tuli sankarisi?

– Pelasin koko lapsuuteni ja nuoruuteni ilman suurempia korisidoleita. Luulen, että se johtuu siitä, ettei Vilppaassa ole ollut pitkään aikaan menestyvää naisten edustusjoukkuetta. Niinpä ensimmäisiä tarinoita menestystä haalineista naiskoripalloilijoista kuulin vasta, kun siirryin 18-vuotiaana pelaamaan naisten ykkösdivaria Turun Rientoon.

– Kaikki tuntuivat puhuvan Stenin Tiinasta kovin ystävälliseen ja ylistävään sävyyn. Tavalla, että odotuksia olisi aika mahdotonta täyttää käytännössä. Toisin kävi. Olin kuullut Tiinan hienosta urasta paljon, ja kun ensimmäisen kerran tapasin hänet naisten maajoukkueleirillä, hän ylitti kaikki suuret odotukseni.

– Tiinalla on ollut upea koripalloura, mutta sen lisäksi hän on aivan uskomaton ihmisenä ja ystävänä. Ihailen myös, miten hän on onnistunut luomaan hienon uran viestinnän saralla oman urheilu-uransa jälkeen. Kaiken lisäksi hän on aina ajamassa naisurheilun asemaa.

Mikä on paras muistosi sankaristasi?

– Tässä kohtaa on mainittava reissu, jonka tein vuonna 2015 Prahassa asuessani Wasserburgiin ja näin Tiinan voittavan kolmannen Saksan mestaruutensa. Pelipäivän aamuna Tiina oli niin varma heidän ylivoimaisuudestaan, että käytti aamunsa mestaruussoittolistan tekemiseen. Voitto tuli, tosin vasta jatkoajan jälkeen!

Jos tapaisit sankarisi nyt, mitä kysyisit häneltä?

– Kysyisin, että pääsenkö vielä hänen tyttökorisleirilleen valmentajaksi, vaikka onkin jo ollut muutaman vuoden tauko.

Söisikö sankarisi kebabin miedolla vai väkevällä kastikkeella?

– Luulisin, että miedolla. Mutta jos menee väärin, niin voin syödä Tiinan annoksen ja tilata uuden annoksen väkevällä kastikkeella hänelle!

Juttusarjassa ihmiset kertovat omista urheilusankareistaan.