Somero jää edelleen ilman kirjastonjohtajaa – Tehtävään valittu ei ota virkaa vastaan. Kaupunki ottaa aikalisän ja palaa asiaan syksyllä.

0
Someron kaupunki ottaa uuden kirjastonjohtajan haussa nyt aikalisän. Kirjastoa johdetaan vuoden loppuun saakka väliaikaisjärjestelyin. Kuva: Somero-lehden arkisto/Merja Ryhtä

Someron kirjasto joutuu tulemaan loppuvuoden toimeen ilman vakinaista kirjastonjohtajaa. Kirjastonjohtajan virkaan maaliskuussa valittu Sysmän kirjastonjohtaja Minna Pollari on ilmoittanut, ettei ota virkaa vastaan.
Someron sivistystoimenjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm kertoo, että kirjastonjohtajan virkaa hoidetaan nyt väliaikaisjärjestelyin. Someron kirjastossa kirjastonhoitajana työskentelevä Henna-Riikka Hautamäki toimii vt. kirjastonjohtajana tämän vuoden loppuun asti.
– Palaamme kirjastonjohtajan uuteen hakuun myöhemmin syksyllä, Mäkelä-Rönnholm toteaa.

Kirjastonjohtajan viran täyttö on ollut Somerolla viime kuukausina poikkeuksellisen hankalaa. Kirjastonjohtajan virkaan tuli viimeksi kolme hakemusta. Kaksi hakijoista peruutti kuitenkin hakemuksensa ennen henkilötestejä, joten Pollari jäi ainoaksi hakijaksi.
Viime syksynä kirjastonjohtajana aloittanut Sirkka Ylander jätti puolestaan tehtävän helmikuussa oltuaan virassa vain kolme kuukautta. Ylanderin lähdön jälkeen kaupunki muutti virkaa siten, että vapaa-aikatoimen esimiehen tehtävät siirrettiin pois kirjastonjohtajalta.

Someron sivistyslautakunnan puheenjohtaja Kati Fonsell-Laurila (kok.) huomauttaa hakijoiden vähäisen määrän hankaloittaneen kirjastonjohtajan viran täyttöä.
– Kun kaksi hakijaa peruutti viimeksi kesken hakuprosessin, jäi meille vain yksi ehdokas ja hän on nyt saanut töitä muualta. Tämä sattui nyt menemään näin.
Fonsell-Laurila korostaa, että Someron kirjaston maine on erinomainen.
– Kirjaston henkilökunta on saanut paljon kiitosta ja useita tunnustuksia hyvästä ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Myös päättäjät ovat arvostaneet meillä kirjastoa, joten määrärahat ovat hyvällä tasolla.
Someron kirjasto sai helmikuussa käyttöön ensimmäiset lainaus- ja palautusautomaatit.
– Omatoimikirjastoa on määrä kehittää edelleen, mutta vakinaisen kirjastonjohtajan puute on vaikuttanut luonnollisesti hankkeen edistymiseen, Fonsell-Laurila toteaa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments