Somero palvelutalosta uudet suunnittelutarjoukset – tarjouspyynnössä lasketaan minimivaatimuksia

1
Sisäilmaongelmien takia osin suljettu Tervaskannon palvelutalo pysyy Somerolla toiminnassa siihen asti, että uusi palvelukoti valmistuu. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron kaupunki pyytää palvelutalon suunnittelusta uudet tarjoukset. Tekninen lautakunta päätti keskeyttää jo saatujen tarjousten käsittelyn yksimielisesti yli kaksituntisen käsittelyn päätteeksi.
Someron tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo, että seuraavaksi keskitytään uuden tarjouspyynnön laatimiseen.
– En osaa vielä arvioida, koska tarjouspyyntö saadaan eteenpäin. Tarjousten varsinainen jättöaika on 15 vuorokautta, Mäkinen huomauttaa.

Kaupunki etsii kaupunginhallituksen helmikuussa tekemän päätöksen mukaisesti uudelle palvelutalolle suunnittelijaa, joka tekee luonnokset sekä betoni- että puurunkoisesta rakennuksesta.
Aiempaan tarjouskilpailuun jätettiin kaksi tarjousta, joista tekninen lautakunta ehti jo valita suunnittelijaksi Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co:n Tampereelta. Toisen tarjouksen jätti Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit.
Tarjousten tarkemmassa selvityksessä teknisen lautakunnan päätöksen jälkeen ilmeni, että tarjousten laatupisteissä oli epäselvyyttä. Mäkisen mukaan tämä johtui osittain siitä, että ensimmäinen tarjouspyyntö ei ollut riittävän selkeä. Tarjouksissa oli myös niin suuri hintaero, että kahta tarjousta oli vaikea verrata keskenään.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Juha Salo (kesk.) uskoo, että uudella tarjouskierroksella saadaan aiempaa enemmän tarjouksia.
– Tarjouspyynnössä minimivaatimuksia lasketaan nyt selkeästi sen osalta, millaista kokemusta suunnittelijoilta vaaditaan puurakentamisesta. Tämän pitäisi helpottaa tilannetta oleellisesti, Salo toteaa.
Salo toteaa, että uuden palvelutalon valmistuminen menee vuoden 2023 puolelle.
– Päätöksiä siitä, millainen palvelutalo tulee, päästään tekemään vasta elo-syyskuussa. Somerolla vallitsevaan akuuttiin hoivapaikkapulaan ei palvelutalosta siten saada nopeasti apua.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ristiriitaa
1 vuosi sitten

Muistelen, että puurakentamisen puolustajat ovat koko ajan korostaneet hyvän suunnittelun tärkeyttä CLT-tekniikassa. Miten tämä puurakentamisen suunnittelukokemusta koskevan vaatimuksen laskeminen sopii yhteen tuon kanssa? Halutaanko nyt tarjouksia riskilläkin?