Someron Salkolassa säilyy sittenkin yleinen uimaranta – tekninen lautakunta perui edellisen päätöksensä

0
Salkolan uimaranta on toinen Someron virallisista EU:n listalla olevista uimarannoista. Toinen on Nummijärven ranta Kerkolassa. Salkolan rannan pukukoppi on jo parhaat päivänsä nähnyt. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salkolassa valtatie kahden varressa Somerniemellä säilyy sittenkin yleinen uimaranta. Someron tekninen lautakunta muutti aiempaa päätöstään ja päätti säilyttää Salkolan virallisena uimarantana.
Rannalle hankitaan uusi siirrettävä vessa uimareiden käyttöön ensi kesäksi. Lisäksi terveysviranomaiset seuraavat säännöllisesti uimarannan veden laatua. Myös rannan vanha pukukoppi pysyy käytössä toistaiseksi.

Salkolan uimarannan kohtalo nousi Somerolla tapetille, kun ely-keskus ilmoitti talvella luopuvansa Salkolan levähdysalueen WC-tilojen hoitamisesta. Samalla ely-keskus tarjosi vessaa kaupungin hoidettavaksi.
Levähdysalueen vessa on toiminut lähellä sijaitsevan uimarannan vessana. Lain mukaan yleisellä uimarannalla pitää olla vessa.

Tekninen lautakunta päätti maaliskuussa, että Salkolan uimaranta muutetaan uimapaikaksi, jolla ei tarvitse olla vessaa. Lautakunta muutti kuitenkin tämän viikon kokouksessaan kantaansa. Muutoksen taustalla on terveystarkastajan yhteydenotto ja yhteydenotossa esille nousseet asiat.
– Salkolan uimaranta on virallinen EU-ranta. Rannan muuttaminen tavalliseksi uimapaikaksi vaatii lain määräysten täyttämiseksi sen verran aikaa, että sitä ei voida tehdä näin nopeasti. EU-rannan merkinnän poistamista Salkolasta täytyy ylipäätänsä miettiä tarkemmin, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Juha Salo (kesk.) sanoo.

Someron alueella on kaksi virallista EU:n luettelossa olevaa uimarantaa. Niistä toinen on Kerkolassa Nummijärvellä.
Uimarannan muuttamisesta uimapaikaksi pitää lain mukaan tiedottaa riittävästi myös rannan käyttäjille.
Tekninen lautakunta palaa Salkolan rannan kohtaloon, kun uimarantoja koskeva kaupungin strategia valmistuu loppuvuodesta. Kaupungin ja yrittäjien edustajista koostuva elinvoimatyöryhmä on suositellut Salkolan säilyttämistä yleisenä uimarantana toistaiseksi.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments