Symbioosi toimi korona-aikanakin – LP Viesti Akatemian pelaajien kehitys miellytti päävalmentajaa

1
Linnea Kuusela (vas.), Arita Ternava (toinen vas.) ja Saana Virtanen (toinen oik.) pääsivät pelaamaan myös liigassa. Teija Vuorenmaa (kolmas vas.) voitti puolestaan ykkössarjassa runkosarjan pistepörssin. (kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Poikkeusvuoden yksi tärkeistä asioista LP Viestille oli huomata lentopallon naisten Mestaruusliigan ja ykkössarjan joukkueiden symbioosin toimivuus erilaisissakin olosuhteissa. Pelaajat kehittyivät valmennusjohdon mielestä päättyneelläkin kaudella.

Ykkössarjassa pelaavan Akatemian kausi tuli vääjäämättömään päätökseen joukkueelle ainoaksi jääneessä pudotuspelissä. Kun Mestaruusliigan play offs -pelit olivat tällä kertaa ennen ykkössarjaa, puuttui ryhmästä kolme erittäin tärkeää pelaajaa.

Tämä vauhditti Tampereen Iskun kotiottelussaan 3–0 (25–12, 25–10, 25–19)-voittoon. Salolaisjoukkueen loppusijoitus ykkössarjassa oli seitsemäs.

Näin Akatemian lähes kuukauden mittainen tauko (viimeinen runkosarjaottelu oli 6. maaliskuuta) johti lyhyeen otteluun ja kevätlomalle. Joukkueharjoituksia jatketaan tämänhetkisillä koronarajoitustiedoilla toukokuun aikana.

Päävalmentaja Janne Harju pitää kautta enimmäkseen onnistuneena.

– Ensinnäkin oli hienoa, että saimme pelata sarjan loppuun asti. Kokonaisuutena pelillisesti joukkueelta ok-kausi, ehkä hieman hyvän puolelle kääntyvä. Yksi–kaksi voittoa runkosarjassa enemmän olisivat johtaneet vähän parempiin asetelmiin, mutta sitä ja tätä puolivälierän pelaajatilannetta on turhaa surkutella.

– Vuonna 2005 syntynyt Hilma Nikkanen pelasi ensimmäisen kautensa uudella pelipaikalla. Myös passarina kauden viettäneelle Vilma Puottulalle pitää nostaa hattu korkealle: hän pelasi vaivojen takia itselleen täysin vieraalla pelipaikalla, joka saattaa olla lentopallon vaativin.

Harju on tyytyväinen myös siihen, miten Linnea Kuusela, Arita Ternava, Saana Virtanen ja Teija Vuorenmaa kehittyivät kauden aikana. Heidän kanssaan tehtiin viime keväänä kolmivuotiset sopimukset, joiden huipentumana on kolmannella kaudella tavoitteena nousu liigan aloitusseitsikon pelaajiksi.

– Liigajoukkue on lopulta tässä kuviossa kuitenkin se tärkein asia. Esimerkiksi Linnea ja Arita kantoivat liigassa vastuuta ehkä jopa enemmän kuin oli ajateltu. Toinen kausi tulee olemaan heillä kypsymisen jatkumista ja kenties peliroolin kasvua liigan puolella edelleen. Tietysti ensi kaudesta on vielä näin huhtikuun alussa melko aikaista puhua, Harju miettii.

Joka tapauksessa seuran tavoitteena on jatkaa nykyisen kaltaisilla kuvioilla sikäli, kun taloudelliset asiat antavat siihen myöden.

Ykkössarjan välierät pelataan ensi viikonloppuna. Välieräparit ovat Helsinki Volley–Vaasan Kiisto sekä Isku–Kuortane. Finaalien voittajalla on oikeus ainoa liigapaikkaa.

– Käsittääkseni Helsingissä olisi halukkuus ja valmius liiganousuun. Samoin olisi mielestäni lajilla tarve helsinkiläiseen naisten pääsarjajoukkueeseen.

– Noin yleisesti oli harmillista, että jotkut joukkueet luovuttivat kilpasarjassa otteluita, eikä siitä seurannut mitään sanktioita. Se ei nosta ykkössarjan arvostusta, joka muuten on ollut viime vuosina paranemaan päin, Harju kokee.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tapani Haverinen
1 vuosi sitten

Hyvä näin, mutta kabinettimestari. Oikea voittaja on runkosarjan paras!