Taiteiden Yä valtaa jälleen Salon keskustan

0

Monenkirjava salolainen kulttuuritapahtuma Taiteiden Yä tulee jälleen. Järjestäjät innostavat Salon kaikkia kyliä lähtemään mukaan.

– Kylät voivat järjestää joko oman Yänsä tai tulemaan keskustaan esittäytymään ja kertomaan, mitä kaikkea kyliltä löytyy, Taiteiden Yätä järjestävän EtnoSalo ry:n puheenjohtaja Sanna Jousi kannustaa.

Tapahtuma järjestetään torstaina 2. syyskuuta. Mukaan on kutsuttu kaikki kulttuuritoimijat ja kulttuurista kiinnostuneet. Taiteiden Yässä kuka tahansa voi heittäytyä esiintyjäksi, vaikka vain hetkiseksi puistossa tai kadulla.

– Lukuisa määrä toimijoita on jo ilmoittanut olevansa mukana tekemässä kaupungin keskustaa eläväksi. Yän käyttöön on varattu Helsingintie ja koko tori ympäristöineen, Jousi kertoo.

Yhdessä tekemisen ja kulttuurin lisäksi yksi tapahtuman teemoista on tällä kertaa liikunnan riemu. Liikunnastakin voi tehdä taidetta.

Koronarajoitusten takia kulttuuriväki ei ole voinut kokoontua kuukausikokouksiin, mutta ensimmäinen yhteiskokous on tarkoitus järjestää kesäkuun alussa – joko kasvotusten tai tarvittaessa etänä.

–  Ohjelman kerääminen on jo aloitettu. Talkoolaiseksi ja apukäsiksi saa myös ilmoittautua, Jousi sanoo.

Ensimmäinen Taiteiden Yö syyskuussa 2018 sai liikkeelle tuhansia ihmisiä. Koronaepidemia esti tapahtuman järjestämisen viime vuonna.