Väsynyt TPS ei pysynyt kärjen kyydissä – Lukko haki kolmen päivän tauon jälkeen pisteet Turusta

0
Lukko vyöryi läpi ottelun vastustamattomasti TPS:n Andrei Karejevin vartioimalle maalille.

TPS ja Lukko kohtasivat tiistaina jälleen Turkuhallissa. Ottelu oli uusinta lauantailta, jolloin Lukko voitti kovatasoisen ottelun vasta rankkarikisassa.

Iso kysymys ennen tiistain ottelua oli se, pystyvätkö Liigan kärkijoukkueet tällä kertaa pelaamaan samanlaisen tiukan huippuottelun kuin neljä iltaa aiemmin. Vastaus oli, että eivät.

Lukko oli ottanut opikseen muutaman päivän takaisesta ottelusta ja hallitsi tällä kertaa peliä alusta loppuun TPS:n ollessa ottavana osapuolena. Tällä kertaa ei tarvittu rankkarikisaa osoittamaan Lukko paremmaksi maalein 4–1. Tappio oli TPS:lle neljäs peräkkäinen.

– Tosi heikko peli meiltä. Jalka oli raskas ja pelaaminen näytti – ja tuntui – väsyneeltä, TPS-hyökkääjä Markus Nurmi sanoi.

– Me olimme huonoja ja varmaan Lukko oli vastaavasti parantanut lauantaista. Ainakin oma kroppani tuntuu todella väsyneeltä. Pää jaksaisi, mutta kroppa ei.

Valmentajavelho Pekka Virta on pitkän sairaslomansa päätteeksi piirrellyt viime peleissä Lukon kuvioita fläppitaululle, vaikka ei vielä pysty joukkuetta vaihtoaitiosta johtamaankaan. Lauantain ottelun jälkeen Virta ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa peliin ja Lukko korjasi heti peliään tiistaiksi.

Lauantain kohtaamiseen TPS tuli loistavasti valmistautuneena ja aiheutti Liigaa ylivoimaisesti johtavalle Lukolle suuria ongelmia. Tiistaina Lukko ei enää päästänyt TPS:aa yllättämään.

Lukko vei peliä jo avauserässä selvästi, mistä kertovat selvää kieltään myös maalivahtien torjunnat. TPS:n maalilla Andrei Karejev joutui erän aikana torjumaan 13 laukausta, kun Lukon Lassi Lehtinen selvisi kahdella vaivaisella torjunnalla.

Lukko vei, mutta TPS puolusti uhrautuvaisesti ja Karejev oli jälleen hyvässä vireessä. Raumalaiset onnistuivat avauserässä ohittamaan Karejevin ainoastaan kerran, kun Sebastian Revon laukaus upposi ottelun 16. peliminuutilla TPS-maaliin Karejevin jalkojen välistä.

Linus Nyman toimitti kiekon toisen kerran TPS:n maaliin toisen erän alussa, mutta osuma hylättiin Eetu Koivistoisen häirittyä osuman syntyessä Karejevin työskentelyä maalivahdin alueella.

Muutama minuutti myöhemmin Lukko kuitenkin onnistui hyväksytysti ylivoimalla. TPS:n alivoima tappoi jälleen Lukon ylivoimakuvioita vahvasti, mutta kuin varkain tilanne aukesi kultakypärä Daniel Audettelle, jonka hirveä tykki painui takatolpan juureen Karejevin taakse.

TPS sai paikkansa toisen erän lopulla, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa 42 sekunnin ajaksi. Josh Kestnerin tunnetusti kova rannelaukaus toi Palloseuran maalin päähän Lukosta. Osuma oli Kestnerin 22. tällä kaudella.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Lukko karkasi päätöserän alussa jälleen kahden maalin karkumatkalle Audetten huikealla soolosuorituksella. Lukko pelasi ylivoimaa, kun Audette säntäsi Petteri Wirtasen ja Ville Lajusen välistä vastustamattomasti maalille ja pisti kiekon sisään.

Ottelun lopullisen niitin iski TPS-maalin etukulmaan Thomas Gregoire, kun ottelua oli reilu kuusi minuuttia jäljellä.

TPS:n viikko jatkuu torstaina Tapparan vieraana Tampereella ja perjantaina on vuorossa Ässien vierailu Turussa. Liigan runkosarja päättyy ensi tiistaina, kun TPS kohtaa jälleen Lukon, tällä kertaa Raumalla.

– Pakko vain jaksaa vielä muutama peli runkosarjaa. Pelaaminen on aina kivaa, mutta ohjelma on ollut kropalle rankka. Hyvä, että meille tulee runkosarjan jälkeen pieni huili ennen pudotuspelejä, Nurmi mietti.

Teksti: Jussi Leppäsyrjä

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments