Huuda, huuda mestaruudesta! Vilpas on ensimmäistä kertaa Suomen ykkönen

5
Se kausi päättyi jotenkin niin oikealla tavalla: viimeiset pisteet teki uransa lopettava Teemu Rannikko. Viimeisen pallonriiston teki Teemu Rannikko. Loppusummerin soidessa pallo oli Teemu Rannikon käsissä. (kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen)

Salon Vilpas on koripallon miesten Suomen mestari vuosimallia 2021. Joukkue voitti kuudennessa finaalissa Salossa Karhubasketin pistein 76–68, ja näin seurahistorian ensimmäinen mestaruus irtosi otteluvoitoin 4–2.

Vilpas nousi viime vuosina Suomen selvästi eniten yleisöä otteluihinsa ennen koronaviruspandemiaa houkutelleeksi seuraksi. Nyt panostus kokeneisiin kotimaisiin pelaajiin toi myös tuloksellisen huipennuksensa. Teemu Rannikko on edustanut Vilpasta kaudesta 2017–2018 lähtien, Mikko Koivisto ja Juho Nenonen vielä pidempään.

Ammattilaisuransa sunnuntaina lopettaneelle ja yli kymmenen vuotta ulkomailla pelanneelle kapteeni-Rannikolle Suomen mestaruus on kolmas. Sama määrä kultamitaleita on myös vuonna 1987 syntyneillä Koivistolla ja Nenosella, joskin hyvin eri aikoina ja erilaisissa pelillisissä rooleissa saavutettuina. Lähes koko uransa Korisliigassa pelannut Nenonen on saavuttanut peräti 11 SM-mitalia.

Kaikille muille Vilppaan pelaajille Suomen mestaruus on ensimmäinen. Heihin lukeutuvat jo viidennen kautensa Salossa pelanneet Aatu Kivimäki ja Riku Laine. Molemmat jatkavat Vilppaassa Mikko Koiviston, Perttu Blomgrenin ja Tuukka Juntusen tavoin myös ensi kaudella.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
herkkäkorva
4 kuukautta sitten

Mestaruus johtuu vain ja ainoastaan siitä, ettei yleisöä päästetty sisään. Olen kerran ollut Vilpaan ottelua seuraamassa ja oli niin järkyttävä rummutus ja meteli, että oli lähdettävä kesken pois. Eihän sellaisessa metelissä voi peliin keskittyä. Nyt saivat pelata rauhassa ja mestaruus tuli. Jatkossa mökäporukka hallin ulkopuolelle ison skriinin ääreen, niin tulee jatkoa menestykselle. Kiitos!

MightyBull
4 kuukautta sitten
Reply to  herkkäkorva

Erittäin asiantunteva kommentti!

Life's Good
4 kuukautta sitten

Yllättävän jännittävää seurata kori korilta teksti-TV.ssä.

Marianne Nurmi
4 kuukautta sitten

Vau. Paljon onnea!

valpas
4 kuukautta sitten

Eiköhän täällä joku kohta kommentoi, että tuomarien vika.