Vilppaan sidontapaikalla on taas ruuhkaa – Parks ei pelaa perjantaina

0
Vilppaan fysiikkavalmentajan Ville Salmen (oik.) tuorein hoidettava on keskiviikon pelissä loukkaantunut Deondre Parks.

Hiljalleen vihertävän nurmikon ja muuttolintujen liverryksen lisäksi varma kevään merkki Salossa on ruuhka Vilppaan liigajoukkueen sidontapaikalla.

Parhaiten fyysisessä pelitapahtumassa viihtyvä Vilpas ei ole välttynyt tänäkään keväänä kolhuilta. Keskiviikon neljännessä välieräottelussa Seagullsia vastaan Deondre Parks joutui jättämään ottelun kesken jalkapohjavamman vuoksi, ja Juho Nenosen pelaaminen oli pitkään vaakalaudalla.

Parks ei pysty pelaamaan perjantaina viidennessä välierässä Töölön Kisahallissa, Nenosenkin pelikunto on vielä arvoitus.

Nenosen ja Parksin lisäksi Vilppaalla on riittänyt loukkaantumishuolia pitkin kautta. Riku Laine kävi leikkauksessa syyskaudella, Perttu Blomgrenin kausi päättyi loppiaisena polvivammaan ja Teemu Rannikko palasi kentille 13 kuukauden sairauslomalta vasta tammikuun lopussa. Lisäksi Jeremiah Wood on joutunut jättämään otteluita väliin.

Samaan aikaan muut välieräjoukkueet, varsinkin Seagulls ja Pyrintö ovat pysyneet pääsääntöisesti terveinä. Karhubasketkin on toipunut tapojensa mukaan sopivasti ratkaisupelien alla.

Keskiviikon Seagulls-ottelussa oli silmiinpistävää se, että Vilppaan kymmenestä pelaajasta peräti kuudella oli erilaisia kinesioteippauksia yläraajoissa.

Vilppaan ja LP Viestin fysiikkavalmentaja Ville Salmi kertoo, että teippiä kuluu ottelua kohti rullatolkulla. Vilppaasta teippausvastuussa ovat Timo Lammi ja Essi Lindgren.

– Nyt sitä kinesioteippiä tosiaan kuluu, puhumattakaan kovasta valkoisesta teipistä, jota laitetaan nilkkoihin. Se on käytännössä rulla per nilkka, Salmi kertoo.

Kauanko teippauksessa menee aikaa?

– Jos on ammattitaitoinen teippaaja, niin muutama minuutti pelaajaa kohti.

Kinesioteippiä näkyy useita eri värejä. Onko värillä väliä?

– Joissain teipeissä väri tarkoittaa teipin jäykkyyttä, mutta yleensä se valitaan pelipaidan tai pelaajan oman mieltymyksen mukaan.

Mistä se kertoo, jos pelaajalla on kinesioteippaus?

– Ei yleensä mistään vakavasta. Kinesioteippausta käytetään yleensä vanhoihin vaivoihin. Sillä pyritään aktivoimaan sekä myös rajoittamaan ja ohjaamaan pakettia.

Onko fysiikkavalmentajalla ollut tänä keväänä normaalia enemmän kiirettä Vilppaan ja LP Viestin kanssa?

– Tämä kevät on ollut normaalia rauhallisempi. Tosi sujuvasti on mennyt, toki muutama harmittava vamma on tullut.

– Esimerkiksi keväällä 2019 sai tanssia Jack Gibbsin ja muiden kanssa jatkuvasti lääkärissä ja magneettikuvauksissa.

5. välierä Seagulls–Vilpas perjantaina Töölön Kisahallissa kello 19 (ottelusarjan voitot 1-3)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments