Voca pommitti Tornion tainnoksiin – SoVolla on kaksi mahdollisuutta suuryllätykseen

0
Gezim Voca (vas.) joko teki tai syötti SoVon jokaisen maalin. 5-2-osumaan merkittiin syöttäjäksi Pyry-Ville Korhonen. (kuvat: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Runkosarjatilastot eivät paljon painaneet, kun Someron Voima Futsal ja Tornion Palloveikot ottivat toisistaan mittaa miesten Futsal-Liigan pudotuspeliavauksessa lauantaina Somerolla.

SoVolla ja ToPV:lla oli historiassaan neljä keskinäistä runkosarjakohtaamista ja ne kaikki olivat päättyneet pohjoisen joukkueen voittoon. Eilen oli kuitenkin aika vaihtaa playoff-vaihteelle, puolivälierien avauskierrokselle, ja siinä leikissä somerolaisjoukkue osoitti etevämmyytensä.

Taktisesti huippupelin vetänyt SoVo kukisti runkosarjan kakkosen maalein 5–3 (4–2) ja nousi lyhyessä pelisarjassa yhden voiton päähän välieräpaikasta.

– Ei olisi parempaan paikkaan voinut tulla ensimmäinen voittomme torniolaisista! Käy ensi viikonloppuna kuinka tahansa, niin tällainen voitto erittäin hyvän peliesityksen jälkeen on jo hieno saavutus meidän joukkueeltamme, SoVo Futsalin valmentaja ja manageri Jarkko Ihalainen hykerteli.

Ihalainen suitsutti ansaittuja kehuja koko miehistölleen, etenkin nappiin osuneen puolustuspelitaktiikan kurinalaisesta noudattamisesta. Erityiskiitokset valmentajalta lähtivät vielä kahdelle miehelle:

– Maalivahtipelin onnistuminen on näissä peleissä aina äärimmäisen tärkeää ja siinä meidän Nevzat Mustafamme oli tänään kentän ykkönen.

– Toisaalta, eipä Tornion maalivahtiakaan (Viktor Jansson) voi pahemmin mollata, sillä ei noita (Gezim) Vocan vetoja olisi varmaan pysäyttänyt yksikään maalivahti tässä sarjassa!

Voca jysäytti hirmuisilla pommeillaan pallon kolmesti vierasjoukkueen maaliin ja tarjoili lisäksi syötöt joukkueensa muihin osumiin. Mykistävä esitys 25-vuotiaalta turkulaispelaajalta hänen nykyisessä kakkoslajissaan.

Pari vuotta sitten Futsal-Liigan maali- ja pistekuninkuuden voittanut Voca on sittemmin keskittynyt ensisijaisesti jalkapalloiluun Paraisten IF:n ryhmässä. SoVon avuksi hän on tämän kauden aikana ehtinyt kymmenen kertaa ja latonut näissä peleissä hurjat 28 (16+12) tehopistettä.

SoVo Futsalin onneksi PIF:n jalkapallokausi ei ole aivan vielä alkamassa, joten Voca ehtinee ainakin vielä ensi viikonvaihteessa torniolaisten kiusaksi.

Vocan ohella sovolaisista osallistuivat eilen maalitalkoisiin Arber Istrefi ja Mergim Bushi.

Palloveikkojen ja SoVon välinen puolivälieräsarja jatkuu ensi lauantaina Torniossa ja yhtenä suurimmista mestarisuosikeista loppukauteen lähtenyt ToPV on silloin selkä seinää vastaan -tilanteessa. Vain kotivoitto siirtää ”paras kolmesta” –sarjan lopullisen ratkaisun sunnuntaille.

– Tiukka paikka meille tulee eteen heidän kotisalissaan, se on ihan selvä. Todennäköisesti ToPV tulee muuttamaan jonkin verran taktiikkaansa ja sitten nähdään, kuinka me pystymme siihen vastaamaan, Ihalainen ennakoi.

Pudotuspelien eilinen kolmen ottelun avauskierros tuotti SoVon voiton ohella toisenkin pohjoista palloilu-Suomea järisyttäneen yllätyksen, kun runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut jyväskyläläinen Liikunnan Riemu onnistui kotikentällään kaatamaan runkosarjaykkösen FC Kemin.

Lauantain kolmannessa kamppailussa runkosarjan kolmonen, jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo, oli lujilla Mad Maxin kanssa Valkeakoskella, mutta onnistui sentään kaivamaan niukan voiton. Golden Futsal Team ja Akaa Futsal aloittavat oman ottelusarjansa tänään Espoossa.

Jutun kirjoittaja: Juha Laakso

Nevzat Mustafa hoiti SoVon maalivahdin tehtävät oivasti.

MIESTEN FUTSAL-LIIGAN 1. PUOLIVÄLIERÄ

SoVo–ToPV 5–3 (4–2)

SoVon maalit: 8.41 Gezim Voca (Arber Istrefi) 1–0, 8.51 Istrefi (Voca) 2–0, 13.12 Voca (Mergim Bushi) 3–0, 17.54 Bushi (Voca) 4–1, 24.01 Voca (Pyry-Ville Korhonen) 5–2.

Otteluvoitot 1–0, välieriin kahdella voitolla.

2. puolivälierä lauantaina 24. huhtikuuta kello 16 Putaan liikuntahallilla.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments