Voitto tuli, vaikka vahvuus kääntyi heikkoudeksi

1
Vilppaan Aatu Kivimäelle (vas.) merkittiin kaksi koriin johtanutta syöttöä ja kaksi pallonmenetystä. (kuva: SSS/Minna Määttänen)

Vilpas onnistui kairaamaan toisen voiton miesten Korisliigan finaaleissa, vaikka yksi sen pudotuspelien suurimmista vahvuuksista kääntyi sunnuntaina heikkoudeksi.

Joukkue oli pitänyt välieräsarjassa ja avausfinaalissa erinomaisesti huolta pallosta. Ero semifinaaleissa Seagullsiin oli valtava.

Siinä missä Vilpas keräsi 20,3 koriin johtanutta syöttöä per ottelu, oli Seagullsin vastaava luku 16,0. Kolikon kääntöpuolena pallonmenetysten määräkin syleili yhtä suuresti salolaisia: Vilpas 9,5, Seagulls 13,2.

Kauhajoen ensimmäisessä loppuottelussa tilasto näytti vieläkin räikeämmältä Vilppaan eduksi: syötöt 27–16, menetykset 6–15. Neljässä viidestä viimeisimmästä ottelussa Vilpas oli tehnyt korkeintaan kahdeksan menetystä – loistavia lukuja.

Salohallissa tahti muuttui täysin. Vilpas oli pitkään syöttö–menetyssuhteessa miinuksella, ja lopulta saldo oli ”syöttöjen eduksi” 15–13. Sen sijaan Karhubasket saavutti 21 syöttöä ja teki vain seitsemän menetystä.

Bojan Sarcevicin pelinjohtaminen oli paremmalla tasolla kuin kolme päivää aiemmin.

– Siinä paransimme paljon tänään. Pelasimme paljon paremmin joukkueena, mutta vieläkin pitää parantaa enemmän pallonliikettä, totesi Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies.

Merkittävä osa Vilppaan menetyksistä tuli melko halvalla tavalla. Esimerkiksi Karhubasketin sentteri Osasumwen Osaghae riisti pallon peräti neljästi, kun Vilppaan kollegaa Jeremiah Woodia haettiin korkeilla syötöillä.

– Karhu piti huolta pallosta ja yksinkertaisti juttuja. Tämä oli meiltä puolustuksellisesti yksi heikoimmista peleistä, mainitsi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Vilppaan kannalta ratkaisevan tärkeää oli se, että viimeisellä neljänneksellä menetysten määrä jäi enää yhteen. Wood teki niitä ensimmäisellä neljänneksellä kolme ilman yhtään syöttöä. Loppupelin saldo olikin sitten neljä syöttöä ilman menetyksiä.

Lue ottelutapahtumat kertaava juttu tästä linkistä

Pallo Woodille ja hyviä asioita tapahtuu

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Katsoja
24 päivää sitten

Voi voi kun päästäisi katsomaan paikanpäälle. Päästäkää ainakin 1000 katsojaa.