Vuohensaaren Tarinapolku avautuu lauantaina

1
Lapsiperheille suunnattu Tarinapolku järjestetään Vuohensaaren luontopolulla. Arkistokuva: SSS/Marko Mattila

Tällä viikolla vietetään leikin teemaviikkoa, joka huipentuu lauantaina 24. huhtikuuta Leikkipäivään. Leikkipäivän kunniaksi Salon kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut järjestävät Vuohensaaren luontopolulle omatoimisen liikunnallisen ja tarinallisen polun.

Perheet voivat käydä kulkemassa Vuohensaaren tarinapolun omalla porukalla ja samalla auttamassa tarinan pupua ja tutkimassa keväistä luontoa. Tarinapolku on kuljettavissa 24.4.–2.5. välisen ajan. Polulla tehdään erilaisia liikunnallisia tehtäviä.

Polku on noin kilometrin mittainen ja sisältää vaihtelevaa maastoa sekä kallioisia ja kivisiä osuuksia. Tämän takia pienten lasten kanssa suositellaan käytettävän ensisijaisesti muita kantovälineitä kuin rattaita.

 

Vaikka tapahtumia ei ole voitu koronan takia järjestää, Salon liikunta- ja kulttuuripalvelut haluavat muistuttaa kaupungin monista ulkoilumahdollisuuksista ja tuottaa perheille ideoita yhteiseen tekemiseen ulkona eri vuodenaikoina.

Viime syksynä liikunta- ja kulttuuripalvelut käynnisti perheille suunnatun Mennääs ulos! -luontoliikuntahaasteen. Haasteen toivotaan tuovan perheille uusia näkökulmia yhteisiin ulkoiluhetkiin ja löytöretkiin kotikulmilla.

Viime syksynä kampanjassa julkaistiin vinkit syys- ja talvikaudelle, ja nyt on julkaistu keväälle ja kesälle sopivia vinkkejä. Mennääs ulos -ideakortti löytyy osoitteesta: www.salo.fi/mennaasulos.

Luontoliikuntahaasteen avulla toivotaan saatavan kaikkien yhteiseksi iloksi myös perheiden omia vinkkejä heidän löytämistään kivoista leikkipaikoista, ulkoilutekemisistä ja retkeilykohteista.

Sivulta www.salo.fi/mennaasulos löytyy lomake, johon voi tallentaa omat vinkkinsä ja osallistua samalla liikunta-, kulttuuri- ja retkeilyaiheisten palkintojen arvontaan. Arvontapäivät ovat kunkin kuukauden 15. päivä.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Mä vaan
1 vuosi sitten

Toivottavasti kyläyhdistykset ja muut saavat tehdä lähiympäristöihinsä omat tarinapolkunsa.

Hiilijalanjälkeä pitäisi pienentää, eikä edelleenkään suuria väkimäärä saisi kokoontua samaan paikkaan.