Aihetta pieneen iloon – viimeksi marraskuussa pelannut Kiekkohait pääsi harjoittelemaan uuden päävalmentajan johdolla

0
Kiekkohait harjoittelee päävalmentaja Marko Vuoren (taustalla) johdolla juhannukseen asti useita kertoja viikossa. (kuvat: SSS/Marko Mattila)

Jos pelipäivä on sarjatasosta riippumatta juhlapäivä, joudutaan niitä jääkiekon miesten divisioonatasoilla odottamaan vielä useita kuukausia menneiden viiden kuukauden jatkoksi.

Salon HaiParkin ympäristössä oli kuitenkin maanantaina aihetta edes pieniin ilonhetkiin. Harjoittelihan Kiekkohaiden edustusjoukkue yhdessä viimeksi jäällä marraskuun loppupuolella. Sen jälkeen on edetty omatoimisesti.

Toki maanantainakin fysiikkaharjoitus oli koronarajoitusten mukaan tehtävä ulkona ja asianmukaisilla turvaväleillä. Hait treenaa neljä kertaa viikossa juhannukseen asti.

Yksi tähtihetkistä koittaa, kunhan jossain vaiheessa päästään jäähalliin. Sen aika saattaa koittaa toukokuun puolivälin jälkeen.

– Normaalisti tähän aikaan vuodesta ei oltaisi jäällä ollenkaan. Jätkillä on kuitenkin niin hirveä halu sinne, että ehdottomasti mennään heti kun vain päästään, toteaa edustusjoukkueen päävalmentajana hiljattain aloittanut Marko Vuori.

Kaksi vuotta seuran valmennuspäällikkönä työskennellyt Vuori tulee edustuksen ruoriin Jani Nurmen tilalle. Nurmi siirtyy U19- eli B-poikien joukkueen valmentajaksi, ja piiri pyöritti puolestaan Toni Elon junioripäälliköstä valmennuspäälliköksi.

Yksi Vuoren päämääristä oli valmennuspäälliköksi ryhtyessään kehittää A- ja B-ikäisten toimintaa.

– Näin sen silloin pari vuotta sitten huolestuttavana, että vanhimmissa ikäluokissa ei ollut joukkuetta lainkaan. On pyritty siihen, että luistelukoulusta miesten edustukseen asti olisi jatkuva pelaajapolku. Asiat ovat menneet parempaan suuntaan, vaikka aina saisikin olla enemmän harrastajia, hän miettii.

Pelaajana Vuori kävi aikanaan koko TPS:n junioripolun. Polvivamma lopetti pelit, ja tapahtui siirtymä valmennukseen. Hän oli aikanaan Mikko Perämäen apuna myös Salo Hockey Teamin valmennuksessa.

Sen jälkeen vierähti useampi vuosi TPS:n eri-ikäisten juniorien valmennuksessa.

– Kiekkohaihin tulin Marco Lindsténin (silloinen Kiekkohaiden toiminnanjohtaja) myötä. Hän soitteli minulle pariin–kolmeen otteeseen ja pyysi Saloon valmentamaan, taustoittaa Turussa asuva Vuori.

Arvoitus on vielä se, minkä sarjatason joukkue Kiekkohait ensi kaudella on. Jääkiekkoliiton linjauksen mukaan mikään joukkue ei nouse eikä putoa sarjaportaiden välillä, joten sillä perusteella Salossa jatkettaisiin III divisioonassa.

Kiekkohait teki kilpailuvaliokunnalle hakemuksen, jossa se ilmaisi halunsa nousemiseen. Joukkue johti III divisioonan ylempää sarjaa ennen kuin kaikki tämän tason pelitoiminta keskeytettiin marraskuussa.

– Olimme panostaneet joukkueeseen ja hankkineet Turusta pelaajia. Kilpailuvaliokunnalta tuli kielteinen päätös, mutta sieltä todettiin, että asia pistetään eteenpäin Jääkiekkoliiton kilpailupäällikön Pirkka Antilan käsiteltäväksi, Vuori selvittää.

– Tämä ei kuitenkaan ole mikään elämän ja kuoleman kysymys. Jos emme nouse nyt, teemme sen sitten ensi kaudella pelaamalla.

Vuorella on pitkä yhteinen historia esimerkiksi Heikki Huhdon, Kevin Kosken ja Henry Seipellin kanssa. Nämä vuonna 1997 syntyneet pelaajat olivat avainrooleissa viime kaudella. Seipell ja Huhto miehittivät divisioonalohkon pistepörssin kaksi kärkisijaa.

– Lähtökohta on se, että nämä miehet jatkavat Kiekkohaissa ensi kaudellakin. Tosin joukkueessa on jokunen, joka pyrkii opiskelemaan. Jos pääsykokeissa tärppää paikka vaikkapa Tampereelle, niin silloin seurakin tietysti vaihtuu, valmentaja kertoo.

Jari Virtasen valmentama U17-joukkue pääsi maanantai-iltana pitkästä aikaa jääharjoitukseen.

Suhteellisen kuivin jaloin koronasta

Kiekkohait näyttäisi ainakin toistaiseksi selviävän suhteellisen hyvin jo yli vuoden kestäneestä koronakurimuksesta.

– Siltä vaikuttaa. Juurikaan ei ole tullut harrastuksen lopettaneita, pohtii junioripäälliköstä valmennuspäälliköksi vaihtanut Toni Elo.

Yksi huolista liittyi luistelu- ja kiekkokouluun. Siinä tauko jäi kuitenkin suhteellisen lyhyeksi, kun toimintaa päästiin jatkamaan vielä talven aikana.

– Monta kertaa näytti aika pahalta, mutta lopulta saatiin aika hyvin myös uusia harrastajia. Ihan niiden nuorimpien osalta toiminnassa on ollut jopa jonkinlaista nousua, myös Wiurila Golf & Country Clubin nuorisotoimikunnan vetäjän tehtäviä hoitava Elo iloitsee.

Koronarajoitukset ovat toki hankaloittaneet myös jääkiekkotoimintaa. Toisaalta runsas vuosi sitten junnukaudet olivat jo loppusuoralla ennen kuin koronapandemia iski koko suomalaiseen liikuntaan ja urheiluun.

Päättyneen talven aikana lapset saivat jatkaa harjoittelua. Vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneillä nuorilla seuratoimintaa on voinut järjestää turvavälien kera. Toki otteluita ei ole koko tänä aikana voinut pelata.

– Nyt alkoi ikään kuin uusi kausi, kun vanhimpien juniorienkin joukkueet pääsevät jäällekin, Elo mainitsee.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments