Ilmaantuvuusluku romahtanut myös Salossa – koronanyrkin suosituksiin useita höllennyksiä

5
Lasten ja nuorten ottelu- ja kilpailutoiminta voidaan jälleen aloittaa.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina, että lasten ja nuorten ottelu- ja kilpailutoiminta voidaan aloittaa tästä päivästä lähtien.

Aikuisten osalta ohjausryhmä totesi alustavasti, että Varsinais-Suomessa voitaisiin aloittaa aikuisten ottelu- ja kilpailutoiminta 8.6. alkaen, mikäli tautitilanteen suotuisa kehitys jatkuu.

Aikuisten ryhmäharrastuksista ohjausryhmä suosittaa, että aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisällä voidaan aloittaa. Ryhmän koko voi olla kuitenkin tällä hetkellä enintään kymmenen henkilöä.

Koronatilanne on kohentunut merkittävästi maakunnan alueella.

– Ensi viikolla voimme mahdollisesti siirtyä takaisin niin kutsuttuun kiihtymisvaiheeseen, jos tilanne pysyy rauhallisena, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 55,5. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 94,9. Positiivisten testien osuus on nyt 1,8 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,0 prosenttia.

– Tilanne on todellakin rauhoittunut myös Salon osalta, ja ilmaantuvuusluku on suorastaan romahtanut noin 70:een tehokkaan testaamisen ja tartuntajäljityksen ansiosta, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Koronaryhmä suosittaa, että yksityistilaisuuksissa sisätiloissa enimmäishenkilömäärä pidetään ennallaan eli kymmenessä henkilössä. Ulkotiloissa henkilömäärä nostetaan kesäkuun alusta alkaen kahteenkymmeneen henkilöön, ja tilanteen parantuessa sitä voitaisiin nostaa edelleen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan kesäkuulle uutta päätöstä yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömääristä nykyisen määräyksen päättyessä 31.5.

Tällä hetkellä kokoontumisrajoitus on kymmenen henkilöä.

– Koronaryhmä keskusteli paljon siitä, että on eri asia sallia esimerkiksi 500 henkilöä isolle stadionille, jossa voidaan koronaturvallisesti käyttää montaa eri sisäänkäyntiä ja pitää etäisyyttä, verrattuna pienempään tilaan, jossa ihmiset ovat tiivisti yhdessä. Koronakoordinaatioryhmä odottaa valtakunnallista suositusta yleisön jakamisesta pienempiin ryhmiin, jotta isompia tilaisuuksia voitaisiin järjestää, tiedotteessa todetaan.

Koronanyrkki alleviivaa rokotteiden merkitystä yhteiskunnan avaamisessa.

– Rokotteita tulee saataville entistä enemmän, ja haluan kannustaa jokaista ottamaan rokotteen omalla vuorollaan. Ole itse aktiivinen ja käy kuntasi nettisivuilla varaamassa itsellesi aika. Pystymme avaamaan yhteiskuntaa, jos saavutamme kattavan rokotussuojan väestössämme, Rintala sanoo tiedotteessa.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Imppa
7 kuukautta sitten

Kaupassa tai terassilla olusilla voi olla se 500 henkeä, ja se ahdista päättäjiä.

Ari Määttänen
7 kuukautta sitten

Avatkaa jo uimahalli!

Mä vaan
7 kuukautta sitten

Totta. Siellä on helppo rajoittaa henkilömäärää. Ovet lukkoon jos muu ei auta.

Kuntosalit voisi avata seniorikansalaisille. He ovat pisimpään olleet ilman kuntojumppaa ja saliharjoittelua. Kuitenkin omassa kodissa pärjääminen vaatii liikuntaa ja jonkin verran voimaakin.

Jaksaa jaksaa
7 kuukautta sitten

Miksei tehokasta testausta ja jäljitystä voitu aloittaa Salossa aikaisemmin? Varsinkin kun valtio korvaa. Oltaisiin säästytty monelta kymmeneltä tartunnalta ja lapset ja nuoret olisivat voineet olla lähiopetuksessa. Olisi kiva tietää mitä päättäjien päässä liikkui. Vai oliko kyse organisaatioiden välisestä huonosta yhteistyöstä?

Toinen kommentti
7 kuukautta sitten
Reply to  Jaksaa jaksaa

Organisaatioiden ja miljoonien eri tahojen huonosta kommunikaatiosta, yhteistyön, halun ja ennen kaikkea kyvykkyyden puutteesta. Tämä on perussääntö Suomessa.

Salon kaupunki voisi olla tässäkin edelläkävijä, kerran itseään mainostaa niin edistyneenä ja kliffana kaupungina.

Nyt ei todellakaan ole oikea aika purkaa koronarajoituksia. Tukahduttaminen on oikea tie. Se vaatii rajoitusten ylläpitoa ja erilaisia koviakin rajoituksia. Jos rajoituksia aletaan purkamaan nyt, jälkipyykki tulee kintuille ja kovaa.