Järjestelmänvaihdos sulkee kirjastot keskiviikkona – kaikki e-aineistot ovat käytettävissä

2
Eräpäiviä ei järjestelmänvaihdon aikana ole. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Kirjastot sulkevat keskiviikkona ovensa, kun Vaski-kirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu.

Muutos tehdään 19.5.–3.6. välisenä aikana. Kaikki Salon kirjastot ovat tuon ajan suljettuina ja kirjastoautot eivät liikennöi. Myöskään omatoimiset kirjastopalvelut eivät ole käytettävissä, mutta kaikki e-aineistot sen sijaan ovat. Eräpäiviä ei järjestelmänvaihdon aikana ole.

– Järjestelmänvaihto mahdollistaa uusien palvelujen kehittämisen ja tuo säästöjä kirjastoille, Turun kirjastopalvelujen tiedotteessa kerrotaan.

Vaski-kirjastot on varsinaissuomalaisten kirjastojen yhteenliittymä.

Uusi järjestelmä on avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä Koha. Se on käytössä yleisesti Suomen kirjastoissa, ja Kohan käyttöönotto Vaski-kirjastoissa mahdollistaa avoimemman kirjastojen välisen yhteistyön.

Uusi Koha-järjestelmä tuo muutoksia kirjastojen toimintamalleihin.

– Uuden järjestelmän myötä asiakas voi palauttaa unohtuneen tunnuslukunsa itse, jos hänen sähköpostiosoitteensa on tallennettu järjestelmään. Asiakas voi jatkossa myös itse päättää oman varaustunnuksensa. Voimassa olevat varaukset voi myös jatkossa keskeyttää vaikka loman ajaksi, mikä on ollut jo pitkään toivottu palvelu.

Kohan myötä myöhästymismuistutukset lähtevät vain sähköpostitse. Jos järjestelmässä ei ole asiakkaan sähköpostiosoitetta, lähtevät ilmoitukset kirjeenä.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
laina
1 kuukausi sitten

Onkohan järjestelmä hankittu sääntöjen mukaan.

Lukutoukka
1 kuukausi sitten

Toivottavasti samalla saadaan korjattua maaliskuusta asti toimimattomat verkkotulostuspalvelut.