Jumalanpalvelukset avautuvat yleisölle – Somerolla kirkkoon jo huomenna, Salossa viikon päästä

1
Someron seurakunnan suntio Jaana Frankberg saa pitkän tauon jälkeen valmistella Someron kirkkoa jumalanpalvelukseen, johon pääsee myös kuulijoita. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Seurakunnissa palataan hiljalleen normaaliin aikaan kovien koronarajoitusten jälkeen.
Someron kirkossa pidetään huomenna jumalanpalvelus, johon myös yleisö pääsee osallistumaan. Salossa normaalit jumalanpalvelukset aloitetaan seuraavana sunnuntaina.
– Ensi viikolla selviää, miten paljon yleisöä silloin voidaan ottaa kirkkoihin, Salon kirkkoherra Timo Hukka huomauttaa.
Someron kirkkoon sunnuntain aamujumalanpalvelukseen otetaan korkeintaan 50 henkilöä.
– Yleisön pitää noudattaa turvavälejä ja käyttää maskeja, Someron seurakunnan talouspäällikkö Kirsi Parviainen korostaa.
Somerniemen kirkossa ei ole jumalanpalvelusta, mutta siellä vihitään sunnuntaina iltapäivällä käyttöön kirkon rantaan tehty uusi tuhkan sirottelualue.
– Tilaisuus on ulkona, mutta myös siellä yleisöä pyydetään muistamaan turvavälit, Parviainen toteaa.
Salon Uskelan kirkossa on huomisen jumalanpalveluksen yhteydessä konfirmaatioita, joihin pääsevät vain nuorten läheiset.
– Olemme jakaneet ryhmän useampaan osaan, koska nuoria on paljon, Hukka kertoo.

Yleisön osallistuminen jumalanpalveluksiin on ollut viime syksystä saakka kielletty koronatilanteen vuoksi. Timo Hukka kertoo, että Salossa jumalanpalveluksia tullaan järjestämään heti ensi viikon sunnuntaista lähtien seurakunnan eri kirkoissa.
– Haluamme myös yleisörajoitusten aikana taata sen, että matka kirkkoon ei ole liian pitkä. Tavoitteena on myös, ettei ihmisiä jouduta käännyttämään kirkon ovilta. Tästä ei pitäisi toisaalta olla suurta huolta, sillä monessa Salon kirkossa tuo tämänhetkinen 50 hengen yleisörajoitus ei ylity normaalioloissakaan.
Seurakunnan toiminnassa tullaan edelleen painottamaan ulkona tapahtuvaa toimintaa.
– Kesän aikana on hyvä tilaisuus järjestää myös metsäkirkkoja ja muita ulkotapahtumia. Ulkona pidettävät tilaisuudet ovat turvallisia ja niihin uskaltavat tulla nekin, jotka eivät vielä sisälle halua, Hukka toteaa.

Seurakunnat ovat välittäneet poikkeusolojen aikana jumalanpalveluksia videon välityksellä yleisölle. Salon seurakunnassa striimausta jatketaan sen saaman hyvän suosion vuoksi. Myös Somerolla on päätetty jatkaa jumalanpalvelusten striimausta, vaikka yleisörajoitukset höllentyvät.
– Striimauksesta on tullut hyvää palautetta. Videokuvan avulla jumalanpalvelusta voidaan seurata muun muassa vanhusten hoivalaitoksissa, Kirsi Parviainen huomauttaa.
Seurakunnat päättävät uusista koronalinjauksista ensi viikon alussa, kun uudet koronaohjeet saadaan. Hukka kehottaa seurakuntalaisia seuraamaan seurakunnan nettisivuja ja viikko-ohjelmaa, joista löytyy ajan tasalla olevaa tietoa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Uskox
1 vuosi sitten

Toivottavasti muistavat rukoilla, ettei korona ole mukana.