Kaupunginjohtaja: Mestaruuksilla on valtava merkitys Salon imagolle

25
Tero Nissinen tulee näkemään paljon kansallisesti merkittäviä kori- ja lentopallo-otteluita Salossa. (kuva: SSS-arkisto)

Salon palloilukevät 2021 oli kaikilla tavoin poikkeuksellinen.

Vilppaan mestaruuden lisäksi LP Viesti voitti lentopallon naisten Suomen mestaruuden, eikä unohtaa sovi FC Halikon naisten futsaljoukkuetta, joka säilytti ensimmäisellä liigakaudellaan paikan pääsarjassa.

Edellisen kerran miesten koripallomestaruus ja naisten lentopallomestaruus menivät samaan kaupunkiin vuonna 1985, kun helsinkiläiset Hesa (lentopallo) ja HNMKY (koripallo) toivat mestaruuden pääkaupunkiin.

Salon kaupunki on ollut tiiviisti mukana matkalla mestaruuksiin. Mukaan ehti myös kaupunginjohtaja Tero Nissinen, joka aloitti työnsä viime tammikuussa.

Pääsitte heti huuhtomaan tuplakultaa, aika hyvä ajoitus?

– Kyllä! Kerrankin voin sanoa, että työn aloittamisen ajankohta osui urheilullisesti kohdalleen. Valitettavasti en voi ottaa pieniltäkään osin kunniaa näistä kultamitaleista, mutta olihan se mahtavaa päästä otteluisännän roolissa seuraamaan kummankin joukkueen otteluita.

Teidät tunnetaan kovana tennismiehenä, mutta oletteko jo päässyt sisälle kori- ja lentopalloon?

– Pikkuhiljaa. Koripallo ja lentopallo eivät ole minulle lajeina outoja, vaikka en niitä koskaan ole pelannutkaan. Kävin Tampereen vuosina katsomassa Pyrinnön (koripallo) ja Iskun (lentopallo) otteluita. Telkkaristakin seuraan jonkin verran näitä lajeja. Pelin sisäisiä hienouksia en vielä ymmärrä.

Urheiluväki usein puhuu, että palloilumenestyksellä olisi vaikutusta kaupungin imagoon. Onko se vain meidän urheiluihmisten markkinointipuhetta?

– Lasken itseni vähintäänkin puolikkaaksi urheilumieheksi. Mutta jos ajattelee asiaa objektiivisesti, että paljonko kaupunki saa positiivista mediajulkisuutta näillä panostuksilla, niin onhan se saanti huima. Näiden mestaruuksien imagollinen merkitys on valtava. Siinä ollaan hyvien asioiden äärellä.

Salon kaupunki tekee pääsarjajoukkueiden kanssa markkinointiyhteistyötä.

Perussumma on LP Viestin ja Vilppaan osalta 15 000 euroa ja FC Halikon osalta 5 000 euroa. Summaan lisätään vielä 2 500 euron arvoisia otteluisännyyksiä. Maksimissaan tuki voi olla 20 000 euroa, eikä se sisällä kansainvälisiä otteluita.

Sopimus velvoittaa seurat muun muassa käyttämään kaupungin logoa pelipaidoissa, laitamainoksessa sekä kotisivuillaan. Lisäksi kaupungin logo on Salohallin keskiympyrässä. Seurat myös toimittavat kaupungille valokuvia markkinointikäyttöön.

Markkinointiyhteistyön lisäksi kaupunki palkitsee menestyksestä. Kaupungin palkitsemissäännön mukaan kumpikin mestarijoukkue kuittaa Suomen mestaruudesta 2 000 euroa.

Onko kaupunki suunnitellut jotain muuta palkintoa tai juhlatilaisuutta mestareille?

– Olemme päättäneet vain sen, että tavalla tai toisella tulemme huomioimaan nämä mestaruudet, kunhan koronatilanne tästä rauhoittuu. Vielä emme tiedä, mikä se tapa on. Mutta perästä kuuluu, kaupunginjohtaja Nissinen lupaa.

Lue Vilppaan mestaruusliite lauantain lehdestä

25 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ei juhlita!
12 päivää sitten

Joo, ja myös koronatartunnat pilvissä!

Nolottaa ja hirvittää
12 päivää sitten

Kertoo jotain paikkakunnasta, jos joku mestaruus on niin tärkeä että papitkin laittaa kasukan tykötarpeeksi Vilppaan lippiksiä. Onkohan lienee edes sallittuakaan, joku ohje on kyllä siitäkin asiasta. Nolottaa suoraan sanoen moinen arvostelukyvyn puute.

Ja jotain perustavan laatuista kertoo myös koronatartuntojen huippusijoitus. Eikä päättäjiä tunnu pätkääkään kiinnostavan.

Helipee
11 päivää sitten

Minä (57v) muutin Saloon viime syksynä. Se Perttelin pappien kellojensoitto on yksi harvoista ilonpilkahduksista mitä olen tässä kaupungissa nähnyt. Suosittelen herneen ottoa pois nenästä.

Uskox
12 päivää sitten

Koronatartunnoilla ei ole mitään merkitystä Salon imagolle.

Nolottaa ja hirvittää
12 päivää sitten
Reply to  Uskox

Salon imago ei kyllä korkealla ole muutenkaan, suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään käsitystä onko tätä paikkaa edes olemassa.

Simo vaatehuoneelta, hei
12 päivää sitten

Ainut, mikä täällä on noloa, ovat nämä ihmiset, jotka häpeävät omaa olemassaoloaan.

Volkan
12 päivää sitten

Herra kaupunginjohtaja, miten tuo Salon työtilanne ja korona?

Simo vaatehuoneelta, hei
11 päivää sitten
Reply to  Volkan

Ja sinulle, jos et täällä asu ja koko ajan irvailet, niin miksi olet täällä koko ajan päivystämässä?

Mölö
12 päivää sitten

Kaikki eivät seuraa urheilua. Kiinnostavampaa imagon kannalta on kaikenlainen muu pöhinä ja positiivinen uutisointi työpaikoista yms.

Simo vaatehuoneelta, hei
11 päivää sitten
Reply to  Mölö

Minkä takia tämäkin asia on joko tai -asetelma?

Juuri pari päivää sitten oli Talouselämässä kirjoitus ”Salon uusi Nokia: Tältä näyttää Valmet Automotiven tarkoin varjellulla akkutehtaalla, josta on kasvamassa Suomen viennin uusi tukijalka”.

Eikö tuo nyt ole sitä työpaikkapöhinää niille, jotka ovat kiinnostuneet työpaikkapöhinästä? Nyt sitten on urheilupöhinää urheilupöhinästä kiinnostuneille.

Kaimaani
11 päivää sitten

Tälle on itse asiassa oma terminsäkin, whataboutismi. Yleensä se tosin on puolustuskeino negatiivisista asioista keskusteltaessa.

Millainen on mieleltään hän, jonka on ihan pakko yrittää ampua alas toisten iloa jostain asiasta, tässä tapauksessa paikallisen urheilujoukkueen saavutuksesta.

Pertti
11 päivää sitten

Salon imagolle ei kyllä riitä mikään yksi mestaruus eikä useampikaan. Järkeä pitää tulla toimintaan.

Marko
11 päivää sitten
Reply to  Pertti

No kerro nyt joku esimerkki siitä järjestä. Miten tämänkin positiivisen uutisen saa käännettyä taas Salon mollaamiseksi, mikä teitä marisijoita vaivaa? Piukka pipo ja legot patterin välissä!

Helipee
11 päivää sitten
Reply to  Marko

Samaa mieltä Markon kanssa.

Pertti
11 päivää sitten
Reply to  Marko

Kyllähän luonnollisesti voitto tuo Saloa näkyville sekä auttaa imagoa joissain piireissä. Uskon kuitenkin, ettei imago parane missään teollisuuden tai jollain muulla alalla, joka toisi työtä ja hyvinvointia Saloon. Ei urheilu tuota yhtään mitään eikä tuo yhtään työpaikkaa Saloon lisää.

Pitää vähentää kaupugin johdossa byrokratiaa, vähentää henkilökuntaa, se laskea veroja. Siinä sitä järkeä. Pitää päästä pois tällaisesta kivikauden organisaatioista, jotka ovat kovin ahdasmielisiä ja työllistäviä.

Toistan vielä sanomani, imagon nostaminen urheilupiireissä ei tuo Salolle mitään.

Marko
11 päivää sitten
Reply to  Pertti

Aika raju väite, että urheilu ei tuota mitään. Ehkä tyhmin väite pitkään aikaan. Esimerkiksi terveysvaikutukset ovat rahassa mitattuna Suomessa miljardeja euroja.

Työllistäjänä pelkkä jääkiekko työllistää yli 5 000 ihmistä, ja rahassa se on 340 miljoonaa. Jos ynnätään kaikki urheilun terveydelliset ja rahalliset hyödyt, niin johtopäätös on hieman erilainen kuin Pertin analyysi ”urheilu ei tuota mitään”.

Urheilumenestys tuo positiivista asennetta, uusia harrastajia ja uusia työpaikkoja.

Pertti
10 päivää sitten
Reply to  Marko

En ole väittänyt, ettei liikunta tuota mitään. Kilpaurheilu ei tuota, liikunta kyllä vaikkakin välillisesti. Urheilu eikä liikunta tuota suoranaisesti mitään, mutta se mahdollistaa tuoton.

Täällä tuntuu olevan hyvin vaikeaa tai jopa mahdotonta lukea niin kuin on kirjoitettu. On näemmä tarvetta jatkuvasti tulkita joko tietoisesti tai taitamattomuudesta johtuen toisten kirjoituksia.

Toistan tuon vielä: imagon nostaminen urheilupiireissä ei tuo Salolle mitään tuottoa eikä hyvinvointia. Liikunta kyllä pitää ihmiset henkisesti ja fyysisesti toimntakuntoisina, kunhan eivät rääkkää itseään niin kuin kilpaurheilijat, se tuo ongelmia jäseniin.

Marko
10 päivää sitten
Reply to  Pertti

Tuollahan se lukee ylhäällä mitä kirjoitit! Urheilu ei tuota mitään ja siihen perään, eikä tuo yhtään työpaikkaa Saloon. Juuri enempää ei voi olla väärässä. Et taida ymmärtää itse mitä kirjoittelet.

Repa
10 päivää sitten
Reply to  Marko

Kerrotko ketä urheilu suoranaisesti Salossa työllistää äläkä sekoita siihen harrastusliikuntaa, yritä saada vastattua asiallisesti ilman tarpeetonta uhoamista.

Marko
10 päivää sitten
Reply to  Repa

Useat jalkapallo- ja koripalovalmentajat. Salossa asuu myös ammattiurheilijoita. Koko Vilppaan koripallo-organisaatio. On ravi-,golf-ratsastusurheilu ym. Salossa asuu melko paljon ihmisiä jotka työllistyvät urheilusta, esim vaikka koko liikuntatoimisto. Urheilukenttien, uimahallin ja sisäpelikenttien henkilöstöt, kaikki työllistyvät urheilun takia. Näitä riittää.

Jatketaan listaa
10 päivää sitten
Reply to  Marko

Erotuomarit saavat pientä korvausta, mikä on tärkeä taskuraha nuorille. Olisiko SalPalla ja PeU:lla myös palkollisia?

Pertti
10 päivää sitten
Reply to  Marko

Koripallokentät, jalkapallokentät, uimahallit ja muut maksavat yhteiskunnalle maltaita. Niiden rakentaminen, kunnostaminen, ylläpito ja kaikki valvonnat ym. Tämäkö on yhteiskunnalle sitä kannattavaa toimintaa? Urheilu ei tuota mitään lisäarvoa eikä valuuttaa maahan, joka antaa hyvinvoinnin. Esimerkiksi lentopalloilu tai joku muu urheilu, jossa ollaan palkkatyössä, jos tulee työttömyysjakso, siitä maksetaan työttömyyskorvaus. Tämän asian kanssa voi halutessa vähän bisnestellä. Urheilu ei missään nimessä tuota millään muulla tavoin kuin pitää fysiikan ja psyykkeen kunnossa, kun liikkuu sopivan määrän. Kilpaurheilu ei ole liikuntaa, se on työtä ja toisille bisnestä. Sitä tuetaan myös kunnallisella ja valtiollisella tasolla runsain määrin. Me maksamme siitä, vaikka emme halua. Vastustan palkattua… Lue lisää »

Marko
10 päivää sitten
Reply to  Pertti

UKK-instituutti on laskenut, että pelkkä liikkumattomuus maksaa Suomen terveydenhoidolle 2-4 miljardia vuodessa ja kokonaisvaikutus voi olla jopa suurempi. Näitä lukuja tarkastellessa tulee mieleen, että urheilupaikkoja pitää rakentaa lisää.

Ja kyllä kilpaurheilu tuottaa erittäin paljon. Pelkästään Euroopan alueella arvioidaan urheilun rahallisen arvon olevan noin 600 miljardia, revi siitä tuottamattomuutta.

Suomessa kunto- ja kilpaurheilu kulkevat käsi kädessä, esimerkiksi Salohallia käyttävät ammattiurheilijat ja kuntourheilijat. Sama pätee uimahalliin ja ulkoliikuntapaikkoihin. Tuo sinun kommenttisi viimeinen lause on omituisin väännös taas vähään aikaan.

Repa
10 päivää sitten
Reply to  Marko

Sekoitat ammattimaisen urheilun ja harrastusliikunnan. Kaupungin liikuntatoimisto palvelee ensisijaisesti harrastus- ja kuntoliikuntaa, ei niinkään ammattimaista urheilua.

Myös seuratoiminnassa mukana toimivat henkilöt toimivat pääasiallisesti harrastuspohjalta, joten siltä osin ei voida puhua työllistettävistä henkilöistä.

Marko
9 päivää sitten
Reply to  Repa

Lue edelliset ja koeta ymmärtää. Oli muuten kyse Vilppaan mestaruuden tuomasta imagosta. Voisitko kertoa, montako harrastusliikunnan harrastajaa pelasi joukkueessa?

Vai olivatko he sittenkin ihan ammatikseen pelaavia? Ai niin, eihän Salossa ole ammattiurheilijoita.