Rantarataa korjataan, kesäkuun taitteessa junia korvataan busseilla

15
29. toukokuuta alkaen kymmenen päivän ajan junia korvataan Helsingin ja Turun välillä busseilla. Kuva: SSS-arkisto/Ville Pohjonen

Rantaradan perusparannustyöt jatkuvat, ja 29.5.–7.6. junaliikenne on kokonaan poikki Karjaa–Turku-välillä, tiedottaa Väylävirasto.

Tuolla ajanjaksolla junia korvataan Helsingin ja Turun sataman välillä busseilla. Korvattavat vuorot vaihtelevat, ja ajantasaisimman tiedon bussikorvauksista ja aikatauluista löytää VR:n matkahausta.

Salossa linja-autojen lähtö- ja pysähdyspaikka on raiteen 1 vieressä, hissin ja asematunnelin kohdalla.

Ratatöitä tehdään kesällä laajasti eri puolilla Suomea. Tänä vuonna ratatöitä tehdään hieman suuremmalla volyymilla kuin viime vuonna.

Ratatyöt pyritään tekemään ajankohtana, jolloin niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa liikenteelle.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ohi on
1 kuukausi sitten

Toiuvottavasti ehtivät korjata ennen kuin tunnin juna pyyhältää ohi.

Z.Z.Zalolainen
1 kuukausi sitten
Reply to  ohi on

Älä huolestu. Vuokraavat Kuopiosta Lentävän Kalakukon, Se ei paljon kiskoja tarvitse.

Maanomistaja
1 kuukausi sitten

Tuleeko ilmoitus asiasta myös maanomistajille? Ettei tule taas yllätyksenä mitkään sorarallit?

Kaikki kunnossa
1 kuukausi sitten
Reply to  Maanomistaja

Tuskin radan kunnossapito yllätyksenä tulee, kun se on ollut siinä jo sata vuotta. Muutostyöt ja uudisrakentaminen olisivat sellaisia toimenpiteitä, joista on hyvä informoida tienpitäjää. Jos kyse on yksityistiestä niin maanomistajat saavat silloin tiedon omalta tieisännöitsijältä. Valtion teiden käyttämisestä soranajoon ei varmasti tarvitse tiedottaa erikseen.

Mä vaan
1 kuukausi sitten

Jokos myös meluhaittoihin alettais kiinnittää huomiota? Tavaraliikenteen äänet iltamyöhällä ovat varmaankin ”tavanomaisia ääniä” mutta pitkän tyhjänä kulkevan puutavaravaunujen letkan ääni ei herätä positiivisia mielikuvia junista.
Toisivat edes tullessaan niitä jätepaaleja kun Turun suunnasta muutenkin tulevat.

Melu
1 kuukausi sitten
Reply to  Mä vaan

Turun ja Salon välillä ei mene enää öisin tavarakuljetuksia. Ja kun on kyseessä vanha rata, niin turha toivo niistä äänivalleista. Uuteen rataan kyllä tehdään, mutta ei esimerkiksi kaksoiraidetta varten. Näin vastasi yksi suunnittelija.

No, asiasta voisi valittaa. Nimittäin jos liikenne kaksinkertaistuu, kaksinkertaistuu meteli. Toisaalta kun katsoo noita tyhjiä junia, niin ei oikein usko, että näin isoa hanketta kovin pian laitetaan rakennusvaiheeseen.

Hiljainen rata
1 kuukausi sitten
Reply to  Mä vaan

Ihme valitusta junien melusta. Olen itse asunut kauan aivan radan vieressä silloin, kun oli vielä 18m kiskot, eikä junan kulkeminen häirinnyt yhtään, eivät öisetkään junat.

Nykyään jatkottomilla kiskoilla ei junasta paljoa melua tule, ja kun niitä kulkee niin harvoin. Toinen asia olisi asua vilkasliikenteisen tien tai kadun vieressä.

Tavis Torilta peloissaan
1 kuukausi sitten
Reply to  Hiljainen rata

Ihmiset ovat nykyään niin herkkäkorvaisia sekä herkkähermoisia, kun liikennemelutkin häiritsevät näin kauheasti. Niinkuin kaiken tulisi tapahtua täysin hiljaisuudessa ulkonakin. Kun kansa istuu terasseilla olutta sekä väkevämpiä nauttien, he ovat myös ympäristöä häiritsemässä, kun huutavat ja mekastavat, jopa riitelevät kovalla äänellä.

Maija
1 kuukausi sitten

Totta tuokin. Eikä rataa sais mitenkään korjata eikä muuttaa varsinkaan joidenkin kaupunginosien asukkaiden mielestä.

Maanviljelijöiden harmin ymmärrän, hyvää peltomaata tuskin linjan alle jäävien maiden korvaaminen on kiven takana.

Jokainen kokee melun eri tavalla
1 kuukausi sitten

No, muuta vaikka junaradan viereen tai tuulimyllyjen läheisyyteen, jos kerran melu ei haittaa tai ei saisi haitata.

Helppo huudella, jos ei osu omalle kohdalle. Tuskin maitaan tai talonsa menettävä on uuden junaradan puolestapuhuja.

Tavis torilta
1 kuukausi sitten

Asun maantien lähellä, ja korvia hivelee jopa kaukaa kuuluva asvaltin humina sekä ohiajavien autojen hurinat. Kyllä lintujen laulujakin kuulen ja kuuntelen.

Täysin hiljaisessa ympäristössä en viihtyisi. Ilman automoottorien pörinää tuskastuisin. Niin me olemme erilaisia. Humalaisten örveltämistä en kestä.

Talvirauha
1 kuukausi sitten
Reply to  Tavis torilta

Minulla on taas nikkarineuroosia poteva naapuri: kesän aluksi puretaan edellisenä kesänä rakennetut pihajutut ja sitten rakennetaan uudestaan – paljon on hienoja sähkötyökaluja käytössä.

Maija
1 kuukausi sitten
Reply to  Talvirauha

Eli saat nauttia ”viikonlopun Luontoäänestä” – tuolla nimellä voi kutsua mitä tahansa sunnuntaisin kovaäänisesti pörisevää härveliä.
Mieluummin junan säännöllisen epäsäännöllinen kulkumeteli kuin viikonloppupörinä.

Yhdenvertaisuus
1 kuukausi sitten
Reply to  Hiljainen rata

Kun juna menee ohi ja asut aivan radan vieressä, junan ääni on kyllä todella kova, pihalla ei pysty keskustelemaan ja korvia sattuu. Onhan se niin että junat eivät jatkuvasti kulje, mutta mikä etuoikeus on uuden radan varrella asuvilla saada meluvallit? Aivan kuin vanhasta radasta ja viereen rakennettavasta uudesta raiteesta ei lähtisi melua. Kyse on ihan vaan yhdenvertaisuudesta.

Pyynnöstä todistan
1 kuukausi sitten
Reply to  Mä vaan

Minulla on naapurin lehmä ojassa.