Kilpelän vanhan kauppatalon myyntiä vaikeuttaa Somerolla talon sijainti – kiinteistö on yritysalueen keskellä

1
Kilpelänä tunnetussa talossa toimi vuosina 1936–1960 Paul Kilpelän Uusi Ruokatavarakauppa. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Someron kaupunki pyrkii vähentämään vuokra-asuntojen määrää myös purkamalla. Kaupunki purki hiljan rivitalon Rajatieltä. Purkulistalla on tällä hetkellä myös Kilpelän entinen kauppatalo ja Jauhetalon rivitalo. Molemmat sijaitsevat Kuivamaidon entisten kiinteistöjen tuntumassa.

Molemmilla rakennuksilla on jo purkulupa ja tekninen lautakunta on esittänyt valtuustolle purkutöihin 80 000 euron lisämäärärahaa.
– Selvitämme parhaillaan, onko talojen purkamiseen mahdollisuus saada Aralta avustusta, kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo.

Erityisesti Kilpelän pienkerrostalon purkaminen on aiheuttanut myös keskustelua, sillä kiinteistössä toimi kauppa vuosina 1935–1960. Sosiaalisessa mediassa on vaadittu talon säilyttämistä ja myyntiä.
Suikkanen sanoo, että talon sijainti tekee myynnistä hankalaa.
– Kiinteistö on keskellä yritysaluetta, sillä sen lähellä on muun muassa lämpölaitos. Alueen kehittäminen on helpompaa, kun se on kokonaan kaupungin omistuksessa.

Yksi ongelma on se, että Kilpelän vesijohto- ja viemäriverkko on yhteydessä Kuivamaidon verkostoon.
– Itse en näe Kilpelällä niin suurta historiallista merkitystä, että se edellyttäisi talon säilyttämistä, Suikkanen toteaa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Purkuun
1 kuukausi sitten

Purkaminen on ainut järkevä vaihtoehto.