Kolmituotteen johtokapula siirtyy Juha Talviniemelle

0
Juha Talviniemi ja Hannu Rauhala ovat ylpeitä Kolmituotteen porukasta. Kuvan talonpoikaissohva on tullut yritykseen entisöitäväksi, ja se on menossa petsattavaksi.

Salon seudun työkeskus Oy:n eli Kolmituotteen toimitusjohtaja vaihtuu.

Kymmenen vuotta taloa johtanut Hannu Rauhala jää eläkkeelle. Uutena toimitusjohtaja on aloittanut Juha Talviniemi, joka on toiminut pitkään Canonin myyntipäällikkönä Salossa.

Kolmituote on yleishyödyllinen yhtiö, joka tarjoaa työllistämis- ja kuntoutuspalveluita osatyökykyisille henkilöille. Sen suurin omistaja on Salon kaupunki.

Yhtiössä on noin 50 työntekijää ja lisäksi 15 työkokeilijaa. Yrityksella on monenlaista toimintaa huonekaluentisöinnistä ompeluun ja metallitöihin. Monituote tekee myös alihankintaa teollisuudelle.

Hannu Rauhala olisi voinut jäädä eläkkeelle jo puolitoista vuotta sitten. Hän jatkoi kuitenkin työssään keskeneräisen sote-uudistuksen takia.

– Jäin odottamaan, mitä uudistus tarkoittaa meille. Lupasin olla kuitenkin vain 65-vuotiaaksi, ja se täyttyi nyt, hän kertoo.

Rauhala kehuu Kolmituotetta elämänsä parhaaksi työpaikaksi, ja sanoo innostuneensa töistään yhä uudelleen kuin pikkupoika uudesta lelusta.

– Olen tehnyt normaaleja liikkeenjohdon töitä, mutta olennaista tässä työssä ovat ihmiset. Tässä saa ja pitää auttaa ihmisiä, joilla on vaikeuksia. Olen tykännyt siitä, ja olen saanut ihmisiltä paljon hyvää takaisin, hän sanoo.

Talviniemi sanoo juosseensa työurallaan aina eurojen perässä. Kolmituotteessa kiinnosti työn vaikuttavuus ja sosiaalinen puoli.

– Kolmituote on monella tapaa mahdollistaja. Se mahdollistaa työntekijöilleen toimeentulon, sosiaalisen ympäristön ja elämänlaadun parantamisen. Se antaa salolaisille ja suomalaiselle yrityksille kustannustehokasta alihankintaa, ja Salon kaupungille se antaa mahdollisuuden monenlaisiin työkokeiluihin ja osatyökykyisten työllistämiseen. Yksi iso tavoite meillä on kaiken ikäisten ihmisten syrjäytymisen ehkäisy, Talviniemi sanoo.

Hannu Rauhalan mukaan Talviniemellä on hyvät ja laajat verkostot. Niistä on apua, kun Kolmituotetta tehdään tunnetuksi ja kun yritykselle taas tulevaisuudessa hankitaan uusia töitä.

– Yrityksen tunnettuus on yksi asia, johon haluan panostaa. Kolmituotetta ei välttämättä tunneta vielä Salossakaan. Ei tiedetä, että tämä on täysiverinen teollisuusyritys, joka tekee laadukkaita tuotteita ja jonka työntekijät ovat poikkeuksellisen motivoituneita, Talviniemi kehuu.

Rauhala aikoo mennä heti maanantaiaamuna etsimään korvasieniä metsästä. Sen jälkeen ohjelmassa on huvimajan kasaaminen. Mies aikoo pitää myös kunnostaan huolta.

– Olen luvannut koutsata uusia yrittäjiä yhden päivän kuukaudessa ilmaiseksi yrityskummina. En usko jääväni toimettomaksi, hän sanoo.