Varsinais-Suomen koronatilanne vaikeutunut, ”Salon tilanne on huolestuttava”

2

Koronatilanne on vaikeutunut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Kahden viikon ilmaantuvuusluku 100000 asukasta kohti on 94,4, kun se oli viikko sitten 77,5. Myös positiivisten koronatestien osuus on kasvanut.

Heikentynyt tilanne johtuu sairaanhoitopiirin mukaan useammasta syistä. Perhe- ja lähipiiritartunnat ovat kasvaneet, teollisuuden työpaikkojen tartunnat ovat lisääntyneet ja vappu- ja muu juhlinta nuorten ja työikäisten keskuudessa on lisännyt tartuntoja.

Erityisesti Salon tilanne on edelleen huolestuttava.

– Salossa on asukaslukuun nähden eniten tapauksia suurimmista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kunnista. Salossa on muuta maakuntaa korkeammat tartuntaluvut päivähoidossa, kouluissa, perheissä sekä joukkokokoontumisissa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo piirin tiedotteessa.

Salon ilmaantuvuusluku on lähes 300.

Vaikka rokotukset etenevät hyvin, rokotuskattavuus väestössä on kokonaisuutena edelleen riittämätön.  Keski-ikäisien rokotukset ovat vasta alkaneet ja nuorempia ei ole rokotettu juuri lainkaan.

– Aikuisväestö on rokotussuojassa vasta syksyllä toisen rokotuksen jälkeen, joten kesällä matkustaminen ulkomaille, joukkokokoontumiset ilman turvavälijärjestelyitä ja ravintolarajoituksien vapauttaminen eivät vielä ole realistisia eivätkä riskivapaita, muistuttaa Rintala.

 

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maiju
1 kuukausi sitten

Tätä se juhliminen ja tapaamiset teettävät, kun salolaiset eivät osaa olla kotonaan ja malttaa vielä odottaa. Biletetään ja juostaan kylässä sekä tavataan muita kuin ei mitään koronaa olisi ollenkaan täällä.

Ryhtiliikettä Saloon
1 kuukausi sitten
Reply to  Maiju

Myönnän, että kahviteltu on 1-2 kertaa viikossa tuttujen kanssa, joista jokaisen tunnemme, eikä kukaan meistä eikä heistä eikä kenenkään tutuista eikä tuttujen tutuista ole ollut eikä käynyt missään pidemmällä eikä käynyt missään pippaloissa vieraiden ihmisten laumoissa.

Kun vain tartunnan saaneet ja kaikki altistuneet pysyisivät siinä kahden viikon karanteenissa tiukasti. Tämä Salon tilanne on hymistelyn tulosta, kun ei kerrota paikkoja eikä tilanteita, missä tartunnan saanut on liikkunut testausta edeltävinä päivinä. Tuskinpa kaikki niin sanotut perhepiirissä tartunnan saaneet henkilöt ovat olleet pelkästään kotonaan, ettei edes kauppakäyntiä olisi ollut.