Liikenneonnettomuuksien määrä laski Somerolla – ely antaa kiitosta kameravalvonnalle ja kaupungille

0
Someron keskustan sivusta kulkevalla kantatie 52:n pätkällä on kameratolppia tiheään.

Liikenneonnettomuuksien määrä laski Somerolla viime vuonna selvästi.
Poliisin tietoon tuli yhdeksän onnettomuutta, joissa loukkaantui neljä ihmistä. Määrä on selvästi pienempi kuin vuonna 2019, jolloin kirjattiin 22 liikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa tapahtui kaksi vuotta sitten selvä nousu edellisvuosiin nähden.

Liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta on todella tyytyväinen Someron liikenneturvallisuuden parantumiseen. Klang löytää hyvään kehitykseen useamman syyn. Ensimmäiseksi saa kiitosta Someron kaupungin aktiivinen toiminta liikenneturvallisuuden hyväksi.
– Someron kaupunki sai todella hyvät arvosanat myös kunnille tänä vuonna tehdyssä liikenneturvallisuuskyselyssä.

Klang nostaa esiin myös rinnakkaistien paljon julkisuutta saaneen automaattisen kameravalvonnan.
– Kamerat tulivat vasta viime vuonna, joten seuranta-aika on lyhyt. Kameravalvonta on varmasti laskenut kantatie 52:n nopeuksia Someron keskustan kohdalla. Tämä vaikuttaa myös turvallisuuteen.

Varsinkin Tehdastien risteyksessä oleva kamera on vilkkunut tiheään. Forssan suunnasta tulevan liikenteen nopeusrajoitus muuttuu hieman ennen kameraa 50 kilometriin tunnissa. Paikalla on tällä hetkellä vain taajamamerkki osoittamassa rajoituksen muuttumista. Somerolla on jo ehditty kaivata paikalle selkeämpää muistutusta viidenkympin alueen alkamisesta.
– Voimme toki harkita nopeusrajoituksen maalaamista tiehen, Klang kertoo.

Liikenneturvallisuuden parantumiseen on Klangin mukaan vaikuttanut myös Someron koulujen erinomainen liikennekasvatustyö sekä tiedotusvälineet, jotka ovat pitäneet liikenneturvallisuutta ja riskejä hyvin esillä.