Loppuotteluissa jatkuvassa TPS-huumassa on salolaissävy

0
Emil Vuorion juniorikausi päättyi karuun koronapettymykseen, mutta hän on päässyt aistimaan pudotuspelitunnelmaa vielä miesten puolellakin. (kuva: Saimi Airaksinen)

Miesten jääkiekkoliigan loppuotteluissa jatkuvaan TPS:n menestyshuumaan sisältyy pieni siivu Saloa Emil Vuorion muodossa. Vuorio on ollut joukkueen varamaalivahtina välierissä, kun ykkösvahti Andrei Karejev ei ole pystynyt pelaamaan.

18-vuotias salolaissyntyinen Vuorio vietti juniorivuotensa C-poikaikäiseksi asti kasvattajaseurassaan Kiekkohaissa. Hän oli tällä kaudella TPS:n nuorten SM-sarjajoukkueen ykkösmaalivahti. Runkosarjan voittaneiden turkulaisten osalta sesonki päättyi karusti välierävaiheessa, kun Varsinais-Suomen liikuntatilat suljettiin kyseisenä aikana.

Kiekkohaiden valmennuspäällikölle Toni Elolle Vuorio on jopa enemmän kuin tuttu.

– Emil on kummipoikani. Olemme asuneet samassa paritalossa ja pelanneet pihapelejä keskenämme, itse asiassa viime viikolla edellisen kerran, Elo hymähtää.

– Emil on jaksanut tehdä hienosti ja määrätietoisesti töitä. Hän on esimerkiksi muutaman muun salolaisen Pohjola-maajoukkueleirille valitun tavoin osoitus siitä, että kun paiskii hommia, niin pienemmältäkin paikkakunnalta voi nousta tälle tasolle, hän lisää.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments