Loukkaantumiset pilasivat Pelanderin Hernerin kevään – ”Uskomattoman paljon epäonnea”

0
Sofia Pelander

Vilppaan kasvatin Sofia Pelanderin ensimmäinen kausi koripallon Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner hävisi ensin välierät ja sitten pronssiottelun.

Hernerin kausi oli enemmän kuin epäonninen, sillä joukkuetta riivasivat lukuisat loukkaantumiset. Sentterinä pelaava Pelander joutui itse katsomaan osan ratkaisupeleistä sivusta, kun hänen nenänsä murtui puolivälierissä.

Vajaalla kokoonpanolla pelannut Herner hävisi välierissä yllätysjoukkue Panthers Osnabrückille 2–0. Loukkaantumistilanne äityi niin pahaksi, että joukkueelta puuttui pronssiottelusta peräti kuusi pelaajaa ja ottelu yritettiin jopa perua.

Lopulta Herner pelasi pronssiottelun vain kuudella pelaajalla, tuloksena 41–82-tappio Marburgille.

– Olimme treenanneet seitsemän kuukautta, ja sitten kausi loppuu siihen, että häviämme pronssipelin 40 pisteellä. Eihän se kauhean hyvältä tunnu. Siitä jää kuitenkin motivaatiota jatkoa varten, Pelander kertoi Koripalloliiton nettisivuilla.

– Sellaista urheilu välillä on ja loukkaantumiset kuuluvat siihen. Meillä oli kyllä ihan uskomattoman paljon epäonnea joukkueena koko kauden.

Viisi edellistä kautta Ruotsin liigassa pelannut Pelander kirjautti ensimmäisellä bundesliigakaudellaan keskiarvot 8,7 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä.

– Ehkä vähän liian kauan kesti sopeutua Bundesliigaan. Alkukaudesta minulla oli ongelmia virheiden kanssa. Loppukautta kohden se parani ja tuntui, että saan luottoa valmentajalta.

Bundesliigan koronaprotokollaan kuuluivat pelaajien testit ennen jokaista ottelua. Lopulta kausi päästiin viemään läpi ilman pidempiä taukoja.

– Saimme treenata ja tehdä sitä mitä rakastamme. Siitä täytyy olla kiitollinen.

Lääkäriksi valmistunut Pelander palaa kesäksi Ruotsiin koulutustaan vastaaviin töihin. Koripallouraansa Pelander haluaa jatkaa ulkomailla.

– Neuvotteluja on käynnissä ja tarkoitus olisi pelata vielä Euroopassa, 39 naisten maaottelua pelannut Pelander paljastaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedotus

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments