Naisten EM-karsintaryhmä suorastaan pursuaa salolaisedustusta

0
Netta Laaksonen (vas.), Anna Czakan (kesk.) ja Iina Andrikopoulou (oik.) kuuluvat EM-karsintaehdokkaisiin. (kuva: SSS-arkisto)

Suomen naisten lentopallomaajoukkue suorastaan pursuaa salolaisedustusta. EM-karsintoihin valmistautuvista viidestätoista pelaajasta neljä edusti päättyneellä kaudella LP Viestiä, ja yleispelaaja Ronja Heikkiniemi on Salon Viestin kasvatti. Kuortaneella leireilevästä ryhmästä jää pois yksi pelaaja ennen EM-karsintojen alkua.

Yksi kolmesta hakkurista on Iina Andrikopoulou. LP Viestin kaksikko Anna Czakan-Nea Haatainen muodostaa keskitorjujaosaston yhdessä Daniela Öhmanin kanssa. Roosa Laakkonen kertoi aiemmin kieltäytyneensä maajoukkuekutsusta. Näin vastuuta lienee ainakin Czakanille luvassa rutkasti.

Liberopelaajat ovat statukseltaan vähintäänkin mielenkiintoiset. Konkariosastoa edustaa LP Viestin Netta Laaksonen, sillä hän on 20-vuotiaana hieman vanhempi kuin Nurmon JymyVolleyn Laura Penttilä. Kummallakaan ei ole pelattuna yhtään naisten maaottelua. Hiljattain Saksan Bundesliigan hopealle Stuttgartin kanssa päätynyt Roosa Koskelo ei siis ole ryhmässä mukana, kuten ei ole myöskään EM-kisoissa 2019 Koskelon lisäksi kokoonpanoon kuulunut Tiiamari Sievänen.

Suomi, Slovakia, Montenegro ja Kosovo pelaavat kaksi karsintaturnausta. Ensimmäinen niistä järjestetään ensi viikonloppuna Montenegrossa, toinen seuraavana viikonloppuna Slovakiassa. Yhteistulosten perusteella lohkon kaksi parasta selviytyvät EM-lopputurnaukseen, joka pelataan neljässä eri maassa.

– Slovakia on tietysti suosikki, vaikka heilläkin on joitain pelaajia vaihtunut kahden vuoden takaisista EM-kotikisoista, toteaa Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Montenegro ja Kosovo ovat useammastakin syystä katsomattomampia kortteja.

– Montenegro on pelannut viimeksi EM-karsinnoissa vuoden 2019 alussa, Kosovo ei ollut edes niissä, Kangasniemi laskee.

EM-karsintoihin valmistautuva Suomen joukkue:

Passarit: Kaisa Alanko (viime kauden seura Nantes VB, Ranska), Katja Kylmäaho (LP Kangasala)
Hakkurit: Piia Korhonen (Olbia, Italia), Yasmine Madsen (Hämeenlinnan Lentopallokerho), Iina Andrikopoulou (LP Viesti)
Yleispelaajat: Ronja Heikkiniemi (LP Kangasala), Salla Karhu (LP Kangasala), Suvi Kokkonen (Nantes VB, Ranska), Jessica Kosonen (Pölkky Kuusamo), Emmi Riikilä (Hämeenlinnan Lentopallokerho)
Keskipelaajat: Anna Czakan (LP Viesti), Nea Haatainen (LP Viesti), Daniela Öhman (Hämeenlinnan Lentopallokerho)
Liberot: Netta Laaksonen (LP Viesti), Laura Penttilä (JymyVolley)

Ryhmästä jää pois yksi pelaaja ennen EM-karsintojen alkua.

Juttua korjattu 3.5. kello 21.24: yksi pelaaja jää pois ryhmästä EM-karsintoihin mennessä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments