Oma poika Onni Mäkynen teki sopimuksen Vilppaan liigajoukkueen kanssa

0
195-senttisen Onni Mäkysen pituuskasvu ei ole vielä päättynyt.

Koripallon U17-poikien SM-sarjan tehokkain pelaaja Onni Mäkynen on tehnyt pelaajasopimuksen Vilppaan liigajoukkueen kanssa. 17-vuotias ja 195-senttinen Mäkynen on Vilppaan oma kasvatti. Mäkysen sopimus on mallia 1+1-vuotta.

– On aina hienoa nostaa oman juniorimyllyn kasvatti edustukseen. Onnilla on selkeä halu kehittyä ja harjoitella myös omalla ajallaan. Pituuskasvu ei ole onneksi vielä päättynyt, eikä tässä maassa ole liikaa isoja pelaajia, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi seuran tiedotteessa.

Mäkysen ottelut U17-poikien SM-sarjassa päättyivät koronan vuoksi jo marraskuussa. Sen jälkeen hän liittyi Vilppaan liigajoukkueen harjoitusrinkiin ja oli mestarijoukkueen mukana kauden loppuun asti.

Vilppaan U17-joukkue johti SM-sarjaa sen keskeyttämishetkellä. Mäkynen pelasi alkukauden 18,4 pisteen ja 16,6 levypallon keskiarvoilla. Hän voitti levypallo- ja tehokkuustilaston (31,3).

Mäkysen lisäksi ensi kauden liigajoukkueessa on myös toinen U17-joukkueen pelaaja, Tuukka Juntunen, joka teki liigadebyyttinsä jo tammikuussa 2020.

Mäkysen hyvät otteet SM-sarjassa toivat hänelle myös paikan U18-maajoukkueessa, jota valmentaa Vilppaan entinen päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Onni on peliälykäs. Kaikesta näkee, että hän on ollut lajin parissa nuoresta saakka. Hänellä on potentiaalia kasvaa pitkäksi ja se määrittää, mihin suuntaan hänen pelaamisensa tulee menemään. Onni on isoksi pelaajaksi hyvä syöttäjä, hän menee kovaa levypalloihin ja hänellä onhyvät tukijalkaliikkeet, Tupamäki kertoi.

Vilppaalla on ensi kaudeksi sopimukset Mäkysen ja Juntusen lisäksi Mikko Koiviston, Aatu Kivimäen, Riku Laineen ja Perttu Blomgrenin kanssa.